NB I

A Paks nyerte a kupacsapatok csatáját

  • MTI

Az előző szezonban ezüstérmes, házigazda Paks egy góllal nyert a kupagyőztes Kecskemét ellen az Európa Liga selejtezőjében érdekelt csapatok vasárnapi mérkőzésén, a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában.

A Kecskemét alig húsz másodperc elteltével kapufát rúgott, jelezve, hogy a három pontért érkezett Paksra. Mégis a hazaiak szereztek vezetést, mégpedig a paksi színekben első bajnoki meccsét játszó Hrepka góljával. A Kecskemét nem adta fel, próbálkozott becsülettel, és félórányi játék után megérdemelten egyenlített. A szünetig még mindkét csapat előtt adódott helyzet, de az eredmény már nem változott.

A fordulás után még jobb lett a meccs, láthatóan mindkét csapat a három pont megszerzésére törekedett. A győzelem a paksiaknak jött össze, így amióta NB I-ben szerepel a két klub, a Kecskemét továbbra sem tud nyerni a Tolna megyeiek ellen.


MVM Paks-Kecskeméti TE 3-2 (1-1)

Paks, 2200 néző, V: Solymosi
 
Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola, Báló - Sifter, Sipeki - Bartha (Mészáros I., 92.), Böde, Magasföldi (Kiss T., 61.) - Hrepka (Heffler N., 61.)

Kecskemét: Németh G. - Gyagya, Radanovic, Balogh B., Mohl - Ebala - Cukic (Savic, 80.), Bertus, Gyurcsó (Simon A., a szünetben) - Foxi, Stokic (Litsingi, a szünetben)

Sárga lap: Fiola (54.), illetve Ebala (64.), Balogh B. (78.)

Gólszerzők: Hrepka (20.), Bartha (49.), Böde (74.), illetve Stokic (30.), Simon A. (90.)