Férfi kézilabda

Veszprémben újra nagy célokért küzdhetek - Alilovic

Mint arról korábban beszámoltunk az MKB Veszprém elkezdte a felkészülését az előttünk álló szezonra. A magyar bajnok keretében több komoly változás is történt, hogy mást ne említsünk a csapatkapitány Dejan Perics távozott a bakonyi klubtól. Helyére a klubvezetők a horvát válogatott Mirko Alilovicot igazolták le.

Alilovic a veszprémiek egyik nyári igazolása

A még mindig csak 25 esztendős Mirko Alilovic a 2009-es világbajnokságon az ezüstérmes horvát válogatott kezdőkapusa volt, és ugyan az utóbbi időszakban nem lépett pályára a horvátok nemzeti mezében, Alilovic megszerzése mindenképpen nagy fogásnak tekinthető a veszprémiek részéről.

Szükség is volt egy komoly nemzetközi rutinnal rendelkező klasszis portásra az MKB-nak, hiszen Dejan Perics öt év után távozni kényszerült a "királynék városából". A világ egyik legjobb kapusának tartott háromszoros BL-győztes Pericset, a horvátok 82-szeres válogatottjának kellene pótolnia.

"Nincs olyan kapus, akinek ez könnyű feladat lenne, hiszen Dejan Peric az elmúlt 10 év egyik legjobb kapusa. Minden percben azért fogok dolgozni, hogy egyre jobb kapussá váljak és megfelelő szinten teljesítsek Veszprémben. Úgy érzem, hogy Fazekas Nándorral és Liszkai Szilveszterrel jól kiegészítjük majd egymást. Fazekas egy tapasztalt, rutinos kapus, míg mi a fiatalabb korosztályt képviseljük. Ideális csapatot fogunk alkotni." - mondta szimpatikusan Alilovica legsikeresebb magyar férfi kézilabdacsapat honlapjának.

Érdekesség, hogy a horvát éppen abból a csapatból érkezik Veszprémbe, ahová nagynevű elődje távozott. A szlovén Celje egyébként Perics mellett a ferencvárosiak bosnyák átlövőjét, Marinko Kelecsevicset, valamint zöld-fehérek edzőjét, Vladan Maticsot is szerződtette. Az erősítések ellenére a hírek arról szólnak, hogy az egykori BL-győztes szlovén sztárklubnál nincs minden rendben: a tavalyi bajnokságban például csak a második helyen végeztek, így idén csak az EHF-kupában indulhatnak.

Alilovic ezen okok miatt is távozott Celjéből, és mint mondja, örül, hogy Veszprémben újra a legmagasabb szinten kézilabdázhat.

"Beköltöztem már az itteni lakásomba, minden olajozottan ment, ahogy egy profi klubhoz illik. Nagyon motivált vagyok, hiszen az elmúlt szezonom nagyon rosszul sikerült Celjében, teljesen összeomlott a projekt, melyet a klub fellendítéséért kezdtek el. Most végre újra nagy célokért küzdhetek, és ez hatalmas motiváció a számomra."- mondta a veszprémiek hivatalos honlapjának Alilovic.

Hogy pontosan milyen szerepet kaphat Mocsai Lajos együttesében a nyáron érkező portás, azt egyelőre nem tudni, az biztos, hogy a magyar válogatott Fazekas Nándorral világszínvonalú párost alkothatnak majd.