Úszás

Manadou sikeres visszatérése

  • VNA

Két év kihagyás után sikeresen tért vissza a nemzetközi mezőnybe a franciák olimpiai bajnok úszója, Laure Manadou, aki 200 méteres gyorsúszásban két percen belüli idővel győzött az Egyesült Államokban.

A Georgia állambeli Athensban rendezett úszóversenyen az athéni olimpián 400 méteres gyorsúszásban bajnoki címet szerző francia úszónő egyik kedvenc számában, 200 gyorson tért vissza a nemzetközi mezőnybe. A két év kihagyás és kislányának tavaly áprilisi születése után visszatérő francia úszó 1:59,30-al tudott elsőként a célba csapni, a két percen belüli eredmény pedig kifejezetten bíztató, még akkor is, ha Manadou egyéni legjobbja (1:55,52) ettől majd négy másodperccel jobb.

A korábban Luca Marinhoz fűződő szenvedélyes kapcsolatáról is ismertté vált Manadou a 100 méteres hátúszásban is elindult a versenyen, ahol azonban hét századmásodperccel kikapott az amerikai Megan Romanotól. A francia úszónő célja a londoni olimpián történő sikeres szereplés, a napokban kezdődő sanghaji világbajnokság úszó versenyein azonban még nem láthatjuk őt a medencében.