NB I

Ma volt ekkora különbség a két csapat között - Benczés Miklós

Csank Jánost meglepte néhány játékosa teljesítménye, míg Benczés Miklós szerint csapata megérdemelten nyert ekkora különbséggel is. Edzői nyilatkozatok.

Fantasztikus hangulatú találkozón a Diósgyőr csapata 4-1-re legyőzte a tavalyi bajnokság negyedik helyezettjét, de az ellenfelek számára félelmetes hangulatú diósgyőri katlan ellenére, azért ilyen eredményre aligha számítottak a futballbarátok. A találkozó képe alapján az újonc győzelme ilyen arányban is megérdemeltnek mondható, a tavaly a dobogóról épphogy lemaradó Zalaegerszeg a mérkőzésen végig alárendelt szerepet játszott.

"Rossz, hogy itt kellett elkezdenünk a bajnokságot, és rossz, hogy egyáltalán máris elkezdődött, hiszen néhány játékosomat jobban meg kell ismernem. Nem tudtunk játszani, aminek az volt az oka, hogy a védők és a csatárok közötti kapcsot betölteni hivatott játékosok nagyon gyengén játszottak. A meccs az első félidőben ment el, a szünetben azt kértem, hogy nyerjük meg legalább a második félidőt".- nyilatkozta a találkozó után Csank János, a zalaegerszegiek mestere a Sport Tv-nek.

Kollégája, Benczés Miklós érthetően boldogabb volt a lefújást követően, a fölényes győzelmet a tréner szerint csapata megérdemelten aratta.

"Ilyen sok nézőt nem könnyű szórakoztatni, nekünk most sikerült. Az elején nem játszottunk jól, az ívelgetős játék nem a mi focink, utána azonban átálltunk a rövid passzos futballra, amellyel szerintem sok csapatnak gondot okozhatunk majd. Mi mindig próbáljuk ezt játszani, az eredményességünk attól függ, milyen ellenállást fejt ki az ellenfél. Szerintem ma volt ekkora különbség a két csapat között, az eredményt korrektnek tartom."- mondta szintén a Sport Tv-nek a miskolciak edzője, Benczés Miklós.