NB I

Kondás és Komjáti is meglepődött péntek este

A Debrecen 5-2-re győzte le a Vasast az OTP Bank Liga 2011-12-es szezonjának első mérkőzésén. A találkozó után a két csapat vezetőedzői a dvsc.hu-nak értékeltek. Kondás Elemér együttese fölényes győzelmén, Komjáti András játékosai tompaságán lepődött meg.

Adamo Coulibaly, a Debrecen és Dusan Mileisnic, a Vasas játékosa küzdenek a labdáért a két csapat bajnoki mérkőzésén az Oláh Gábor utcai Stadionban 2011 júliusában

Emlékzetetőül: a DVSC már a meccs legelején előnybe került, Kulcsár Tamás révén, majd Adamo Coulibaly is betalált, végül az első félóra végén a játékvezető téves ítélete nyomán Szakály Péter gyakorlatilag el is döntötte a találkozót.

Kondás Elemér, a hazaiak vezetőedzője meglepődött az elsöprő kezdésen, de leginkább az ellenfél védelmének átjárhatóságán.

"Arra nem számítottam, hogy ilyen fölényes győzelmet aratunk, mert egy masszív Vasast vártam. Jól kezdtük a mérkőzést, remekül vettük fel a ritmust, nagyon szép gólokat lőttünk" - mondta a szakember, aki a folytatással nem volt tökéletesen elégedett, hiszen hiába lőttek még két gólt, a vendégek is ugyanennyiszer betaláltak. "Megbeszéltük az öltözőben, hogy az angyalföldiek kevesebben vannak, így járassuk a labdát, játsszunk. Jól is kezdtük a második félidőt, majd 4-0 után elkezdtünk könnyelműsködni, néhány játékos olyat megengedett magának, amit nem lett volna szabad, több dolgot vállalt be, mint amit kellett volna, és rúgattunk az ellenféllel két gólt. Szerencsére utána ugyanúgy megvoltak a lehetőségeink, újabb találatot szereztünk, tehát összességében jól teljesítettek a srácok. Voltak a mérkőzésnek olyan időszakai, amikor kifejezetten jól futballoztak, voltak, amikor bosszantó hibákat vétettek. Ez a siker jó alapot adhat a folytatásra, de szó sincs arról, hogy hurráhangulat lenne."

Komjáti András, a Vasas vezetőedzője természetesen nem sok pozitívumot talált csapata játékában: "Nem tudtuk birtokolni a labdát, és nem volt meg az a kontaktus, ami feltétlenül szükséges, hogy labdabirtoklásban többek legyünk, illetve ebből tudjunk támadásokat vezetni. Egy-két játékosom nagyon tompa volt, nem azt a feladatot próbálta véghezvinni, amit megbeszéltünk, ennek az eredményei voltak a félidei cserék is. Nem ezt vártam, de a történteken változtatni már nem lehet."

A meccs góljai