Tereprali

Kabirov gyorshajtás miatt bukta el a már megnyert versenyt

  • VNA

Tét nélküli szakaszon száguldott, időbüntetést kapott, így elveszítette a Selyemút ralit az orosz kamionos, Firdaus Kabirov

Hiába nyerte meg pénteken estére a Selyemút ralit az orosz kamionos, Firdaus Kabirov, a Kamaz pilóta aznap reggel egy átkötő szakaszon történt gyorshajtás miatt – utólag - egy órás büntetést kapott. A harmadik alkalommal kiírt versenyen gyári csapatok is részt vesznek, így rövid idő alatt elismert verseny lett. A szombatra tervezett hetedik szakaszt a szervezők törölték, mert a heves esőzések miatt az egyik folyó kilépett a medréből, így a szakasz egyik része járhatatlanná vált.

Az ily módon összekötő szakasszá redukált szombati táv már nem számított az összetett versenyben. Kabirov érthetetlen okból lépte át a megengedett sebesség határt, a szabályok értelmében pedig ezért 1000 eurót kellett befizetnie, ráadásul egy órás időbüntetést kapott. Mivel hat szakasz után a második helyezett a Tatra-t kormányzó Ales Loprais előtt csupán 43:19-el vezetett, a 60 perces büntetés azt jelenti, hogy az ítélet ellen nem fellebbező orosz kamionos végül elveszítette a szombaton a 2014-es téli olimpiára épülő olimpiai faluban véget ért versenyt.