NB I előzetes

Benczés a párharcokra összpontosít, Csank egy ponttal is elégedett lenne

A feltehetőleg szép számú hazai közönség által buzdított Diósgyőr otthonába a nyáron megerősödött Zalaegerszeg látogat az NB I nyitófordulójában.

Benczés Miklós továbbra is támadófocit játszatna - Fotó: boon.hu

Diósgyőrben egy év kihagyás után ismét élvonalbeli futballmérkőzést láthat a népes közönség. Az NB II Keleti csoportját megnyerő DVTK az élcsapatnak számító Zalaegerszeget fogadja az OTP Bank Liga első fordulójában. Benczés Miklós, a hazaiak vezetőedzője továbbra is a támadófociban hisz, azt szeretné, ha csapata irányítaná az összecsapást.

„Nagyon kevés volt a felkészülésre fordítható idő, nem bántam volna, ha egy-két héttel később kezdődne a bajnokság. Ugyanakkor nagy várakozás is van bennem, hiszen a feljutás után az NB I-ben kezdjük meg a küzdelmeket. A ZTE évek óta meghatározó tagja az élvonalnak egy kiváló szakemberrel a kispadon. Az NB I-ben minden csapat győzelemre játszik, így folyamatos alkalmazkodásra kényszerül a teljes mezőny. Csank János fogalmazta ezt meg szépen: “amikor az ellenfélnél van a labda, akkor védekezünk, ha nálunk, akkor támadunk”. Ugyanakkor azt szeretném, ha érvényesíteni tudnánk az akaratunkat, mert vannak a csapatnak olyan játékosai, akik képesek erre. Megalkuvást nem tűrő harcos játékot várok a labdarúgóktól, mert döntő lehet, hogy hány párharcot tudunk megnyerni elöl és hátul. Ehhez nagyobb motivációra van szükség, de ha nagy számban látogat ki a közönség a mérkőzéseinkre és a megszokott módon buzdítják a csapatot, akkor ezzel sem lesz probléma” – vázolta a kilátásokat a diósgyőriek fiatal mestere a csapat honlapján.

Az új igazolások közül Enrique Carreno, Takács Péter, Francisco Gallardo, l´Imam Seydi és Farkas Balázs minden papírja rendben van, beleértve a pályára lépéshez elengedhetetlenül szükséges orvosi igazolást és játékengedélyt. Ez azt jelenti, hogy pályára léphetnek a ZTE ellen, amelynek rutinos mestere, Csank János megelégedne az egy ponttal az újonc otthonában.

Otthon voltam Ózdon, amikor a feljutást ünnepelte a DVTK és mondtam is a barátaimnak, hogy nem szeretném náluk kezdeni a szezont - emlékezett vissza a szakember a Zalai Hírlap hasábjain. - Ám ez az óhajom nem teljesült. A hazaiak sikerorientáltak, bajnokok lettek és meg is erősödtek tapasztalt spanyol játékosok szerződtetésével.  Jó esély van arra is, hogy akár telt ház legyen, s ez a jó versenyző típusú játékosokat motiválhatja mind a két oldalon. Természetesen győzni megyünk, de a pontszerzéssel már elégedett lennék... Sajnos nálunk még vannak kérdőjelek, nem tudom például, hogy a sérült Sherif, Gaál és Stanisavljevic közül ki tud akár a kispadra leülni, ezek tudatában a csapatot közvetlenül a kezdés előtt fogom majd kijelölni.”

A ZTE legnagyobb nyári fogása, Roguy Meyé is csak a Debrecen elleni, jövő hét végi találkozón léphet pályára.

OTP Bank Liga 1. forduló
DVTK-ZTE 17.30 (Sport1)
hathárom-tipp: X