Férfi kosárlabda

Annyi esélyünk van az Eb-re, mint másnak - Mészáros Lajos

Megkezdte felkészülését az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőre a magyar férfi kosárlabda válogatott. Nemzeti csapatunk szövetségi kapitánya szerint nem szabad kötelező elvárásnak tekinteni a magyar együttes részvételét.

Ne legyen elvárás az Eb-re való kijutás Mint ismert, a magyar férfi kosárcsapat augusztusban pótselejtezőt rendezhet, melynek győztese részt vehet a augusztus 31-én kezdődő litvániai kontinenstornán. A mieink számára nem megoldhatatlan feladat a pótselejtezőn keresztüli kvalifikáció, hiszen Finnország és Portugália lesz az ellenfél a három csapatos tornán.

Mészáros Lajos szakmai igazgató szerint azonban ez nem szabad, hogy bárkit is megtévesszen, a magyar alakulatnak ugyanannyi esélye van az Eb-részvételre, mint a másik két vetélytársnak.

"Szeretném azonban leszögezni, hogy nagyon fontos a helyes önértékelés. Én azt mondom, hogy jelenleg – sok más csapattal együtt – Európa középmezőnyének az élbolyához tartozunk. - mondta a válogatott szombathelyi sajtótájékoztatóján Mészáros. "Nagyon szeretném, ha nem énekelnék ki a sajtót a szánkból és a közvélemény ne tekintené kötelező elvárásnak, hogy a magyar válogatottnak ki kell jutnia az EB-re. Nekünk pontosan annyi esélyünk van, mint a finneknek és a portugáloknak. Sem több, sem kevesebb" - intett óva mindenkit a szakember, hogy bármelyik ellenfelet is lebecsülje. Én mindig azokban az emberekben bízom, akik tisztességesen végigdolgozzák a felkészülést. Úgy gondolom, hogy ha nem jönnek közbe sérülések, akkor mindig egy jó szerkezetű gárdával fogunk tudni kiállni. - Mészáros Lajos -

A csapat július 4-től edz Bükfürdőn. A 15 fős keretből 12 dolgozott az első héten. Trotter, Báder és Hanga a második héten csatlakoztak a többiekhez. A válogatott jövő héten két alkalommal is megmérkőzik az Ázsia bajnok Iránnal, valamint a hónap végén, 29-én és 30-án a Szerb Universiade Válogatottal is összecsap. Az első találkozókra mindkét esetben Szombathelyen, a másodikra Körmenden kerül sor. Változott tehát a program, hiszen előzetesen Szlovákia lett volna a másik ellenfél, ám északi szomszédaink végül anyagi problémákra hivatkozva lemondták a két edzőmeccset. - számol be a a következő napok programjáról bb1.hu.

"A felkészülésünk a tervezettnek megfelelően halad, pont ott tartunk, ahol szeretnénk. Apróbb sérülések, húzódások voltak ugyan, de nem komolyak, mindenki játékra kész."- számolt be az örömteli fejleményekről Mészáros Lajos.