Átigazolás

A Lazio és a Lyon is Gabriel Militót akarja

Valószínűnek tűnik, hogy az elmúlt években többször megsérült Gabriel Militó nem fogja tudni visszaszerezni a helyét a Barcelona kezdőcsapatában, és ezt kihasználva több európai együttes is megvásárolná az argentin védőt. A katalán sport.es értesülései szerint a Lazio és a Lyon a fő érdeklődők, de a játékosnak valószínűleg lejjebb kell adnia fizetési igényeiből.

Carles Puyol és Gerard Piqué Európa és a világ egyik legjobb belső védőpárosává váltak az elmúlt két szezonban, nem véletlen, hogy a spanyol válogatott hátsó sorában is ők kapták meg a két középső helyet a 2010-es világbajnokságon. Ráadásul az ő helyük sem teljesen biztos a Barcelona kezdőjében, hiszen Josep Guardiola állítólag át fogja alakítani a csapat szerkezetét, ha sikerül megszerezniük Cesc Fabregast az Arsenaltól.

Gabriel Milito gólöröme a Barcelonában 2010-ben

Az így is hátrányban lévő Militónak tehát nem sok esélye van a csapatba kerülni, ha mindenki egészséges lesz. A szerződéséből még egy év van hátra, így a katalánok most még kaphatnának érte pénzt, jövőre pedig ingyen el kellene engedniük. Vásárlók is akadnának, a Lazio és a Lyon élénken érdeklődik a hátvéd iránt.

Az olaszok viszont nagyon soknak tartják az évi 3,5 millió eurós fizetését, és eddig még nem tudták rávenni a játékost, hogy engedjen belőle. A Lyon véleményéről nem szól a fáma, de az nyilvánvaló, hogy egy szinttel ők is lejjebb vannak, mint a Barcelona, tehát csillagászati összegek kifizetését nem engedhetik meg maguknak. Mindenesetre Milito 6 millió euróra taksált vételárát hajlandóak lennének letenni az asztalra.

A védő jelenleg az argentin válogatottal hazájában szerepel a Copa Américán, magyar idő szerint vasárnap hajnalban mérkőznek meg Uruguayjal. Valószínűleg csak a torna végeztével foglalkozik komolyabban a jövőjével, de könnyen elképzelhető, hogy nem Barcelonában folytatja a pályafutását.