Európa Liga

Szivics olyat látott, ami nem esik jól egy edzőnek

Tomiszlav Szivics nagyon csalódott volt a találkozó után, mert néhány játékos csak egymásnak passzolt, pedig ha mást választ, abból gól születhetett volna.

Tomiszlav Szivics nagyot csalódott néhány játékosában

Hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott Európa Liga-selejtezőben a KTE a kazahsztáni FK Aktobe együttesével.

“Nagyon jól feltérképeztük egymást. Úgy gondolom, az első félidőt jól kezdtük, diktáltuk az iramot. Rúgtunk egy gól, fegyelmezett játékot produkáltunk, és nagy volt az iram is, nekünk lehet, hogy egy picit túl nagy is ebben a pillanatban. Azért mondom ezt, mert nekünk csak most kezdődik a bajnokság, az Aktobe pedig már lejátszott 19 meccset. Azt már az elején tudtam, hogy azt az iramot, amit az elején diktáltunk, nem bírjuk majd végig, de abban a periódusban volt három-négy ígéretes támadásunk, amelyekből sokkal többet ki kellett volna hozni. Nagyon csalódott vagyok, mert olyat láttam, ami nem esik jól egy edzőnek: van néhány játékos, aki csak egymásnak passzol, pedig volt három olyan helyzet, amikor egy másik társat kellett volna választania tiszta helyzetben, és akkor gól van. Szerintem itt volt a kulcs, hogy nem tudtunk rúgni még egy gólt" - mondta a Kecskemét szerb mestere.

A második játékrészben minntha a Kecskemét erővel sem bírta volna, több játékosán is látszott a fáradtság.

"A második félidőben az Aktobe megmutatta, hogy előzetesen miről beszéltem, a labda náluk volt, mi pedig már nem tudtuk úgy nyomást gyakorolni, mint az első félidőben. A bírókról tényleg nem szeretnék beszélni, de úgy érzem, büszkének kell lennünk a magyar bírókra. Összességében azt gondolom, az eredmény reális” – idézte a kesport.hu Tomiszlav Szivicset.