Úszó-vb

Stephanie Rice tíz kilót fogyott – legyőzné Hosszú Katinkát

  • VNA

Sanghajban ismét versenysúlyában láthatjuk úszni Stephanie Rice-ot, aki utoljára három éve, a pekingi olimpia idején volt ennyire vékony.

Saját bevallása (és Twitter üzenete) szerint utoljára a 2008-as pekingi olimpia idején volt ennyire vékony Stephanie Rice, az ausztrálok háromszoros olimpiai bajnok úszója. A  vegyesúszás egyik legjobbja Rómában csak harmadik lett Hosszú Katinka (és a zimbabwei Kirsty Coventry) mögött, Sanghajban azonban - szeptemberi vállműtéte ellenére is - szeretne visszaülni a trónra.

„Az újjáépítés fázisában vagyunk. Nem tartunk még ott, mint a pekingi olimpia előtti válogató verseny idején, amikor Stephanie két világcsúcsot is úszott. Akkor tényleg csúcsformában volt, és abszolút favoritként várta az olimpiát. Sanghajba viszont nem esélyesként utazik, inkább csak szeretne visszakerülni a nemzetközi élmezőnybe. Hónapról-hónapra javul a formája, de nem titkoljuk, hogy számunkra a 2012-es olimpia a legfontosabb esemény” - adott visszajelzést az ausztrál úszónő formájáról edzője, Michael Bohl.

Rice Mexikóban magaslati edzőtáborral ,valamint az Egyesült Államokban rendezett versenyekkel készült a világbajnokságra. A mindössze 23 esztendős Rice Santa Clara-ban úszott eredménye (4:36,52) a világ idei negyedik legjobb ideje 400 vegyesen, így a brit Hannah Miley és az idén már 4:34,91-et is úszó spanyol Mireia Belmonte mellett a hosszabbik vegyesúszó szám egyik favoritja lehet. Ne feledjük viszont, hogy a szám világbajnokát Hosszú Katinkának hívják, aki szintén ott lesz a sanghaji mezőnyben.