Bajnokok Ligája

Nem tartom reálisnak az eredményt - Elek Ákos

A Videoton válogatott középpályása szerint a Sturm Graz a semmiből tudott két gólt rúgni, annak ellenére, hogy az első félidőben a magyar csapat irányította a mérkőzést.

Szabics Imre és Roman Kienast góljaival 2-Elek Ákos nagyot küzdött az osztrákok ellen is0 arányú hazai győzelmet hozott a Sturm Graz-Videoton Bajnokok Ligája-selejtező. A magyar bajnok az első félidőben kimondottam jól futballozott, utána azonban érvényesült az osztrák csapat nagyobb nemzetközi rutinja.

- Úgy gondolom, hogy az első félidő abszolút nekünk állt, a játék azon elemeit, amiket gyakoroltunk, azok ültek, és irányítottuk is a mérkőzést. Ám hiába, mert a Sturm sajnos szinte a semmiből tudott két gólt szerezni, s ez a 2-0 azért komoly előnynek számít. Ezt viszont nem tartom reálisnak, én végig úgy éreztem, hogy gól nélküli döntetlen lesz a vége, vagy esetleg mi nyerünk. Az adhat erőt a visszavágóra, hogy a 2-0 ellenére szó sincs arról, hogy lemostak minket a pályáról. Nagyon bízom benne, hogy a visszavágón legalább 8-10 ezer néző biztat majd minket, mert abban az esetben lesz esélyünk kiharcolni a továbbjutást. A második gólt nagyon sajnálom, az a nemzetközi rutintalanság számlájára is írható, mert a hosszabbításban arra rúgom a labdát, amerre csak akarom. Kár érte, mert az 1-0 nem komoly vereség. Egy biztos: mindent megteszünk a visszavágón, és határozottan hiszek abban, hogy továbbjuthatunk. Az elkövetett hibákból tanulnunk kell, ki kell használnunk a helyzeteket, s persze nem szabad gólt kapnunk - mondta Elek Ákos, aki a fehérvári együttes egyik legjobbja volt.

A Vidoton pályaedzője, Bekő Balázs roppant dühös volt, hiszen szerinte nem történt semmi olyan, amire nem készültek fel.

- Rosszul éli meg az ember, amikor abszolút egyenrangú a csapata az ellenféllel, ám a hibáknak tulajdoníthatóan mégis vereséget szenved. Voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikor teljes mértékben a mi akaratunk érvényesült, s azt sem lehet mondani, hogy a Sturm határozottan fölénk kerekedett volna. Hiszen semmi olyan nem történt a pályán, amire ne lettünk volna felkészülve. Persze a hibák miatt két gólt is kaptunk, de ezek nem kidolgozott helyzetekből születtek. Továbbjutás? Azt tudom megismételni, amit Paulo Sousa mondott a srácoknak: ez a párviadal még nincs lefutva, s ha megismételjük a mostani jó játékunkat, akkor meg is fordítjuk az állást - fogalmazott Paulo Sousa segítője az fmh.hu-nak.

A visszavágót jövő szedán rendezik Székesfehérváron, a Videotontól óriási bravúr lenne a továbbjutás.