Atlétika

Márton Anita bronzérmes diszkoszvetésben az U23-as Eb-n

megosztom

Márton Anita a harmadik helyen végzett diszkoszvetésben a csehországi Ostravában zajló U23-as atlétikai Európa-bajnokságon. A versenyszámot a német Julia Fischer nyerte a fehérorosz Nasztasszia Kastanava és a magyar hölgy előtt.

Márton az ötödik sorozatban elért, 54,14 méteres dobásával nyerte a bronzérmet. A magyar dobónő pénteken a súlylökés döntőjében is érdekelt volt, itt az 5. helyet szerezte meg.

"Nagyon örülök a harmadik helynek, szerettem volna dobogóra állni valamelyik számomban. Szerencsére sikerült is, többször tudtam javítani a verseny során – kellett, mert voltak ellenfeleim a harmadik helyért. Az eső most sem zavart, ez a kör is nagyon jó volt. Amikor hirtelen kisütött a nap, a párás meleg nem volt jó, de igazából nem zavart az időjárás. Eddig diszkoszban ez a legkomolyabb helyezésem, a Téli EK volt még, ahol jól szerepeltem" - nyilatkozta Márton a Magyar Atlétikai Szövetség honlapjának.

U23-as atlétikai Európa-bajnokság
Női diszkoszvetés, végeredmény
1. FISCHER, Julia német 59.60 m
2. KASHTANAVA, Nastassia fehérorosz 56.25
3. MÁRTON, Anita magyar 54.14

 

 

 

 

 

Koroknai Tibor egyéni csúccsal (50.31 mp) kvalifikálta magát a szombati 400 gát döntőjébe, Karlik Dániel hetedik helyen végzett a 100 m-es síkfutás döntőjében (10.64 mp).

Szombaton délelőtt kezdenek az Eb-n a férfi kalapácsvetők: Hudi Ákos, Szabó Dániel és Perovszki Tibor. Pályára lép Kállay Dániel 1500 méteren és Seres András diszkoszvetésben. Délután számunkra négy atléta teszi ismét izgalmassá a programot. Hárman rögtön döntőznek, a két dobóhölgy: Ozorai Jenny (kalapácsvetés) és Juhász Vanda (gerelyhajítás), a gátfutók közül Koroknai Tibor (400 gát). A 110 gát elődöntőjében indul az aznapi fináléért Baji Balázs.

megosztom