NB I

Hétgólos mérkőzéssel indult a szezon

Gólzáporos mérkőzésen, 5-2-re legyőzte hazai pályán a Debrecen a Vasas csapatát, magabiztos, jó játékkal. Az új szerzemények közül Kulcsár Tamás góllal mutatkozott be a Lokiban, és a mezőny legjobb teljesítményét nyújtotta. A DVSC egyértelműen bejelentkezett az OTP Liga bajnoki címéért, míg Angyalföldön gyorsan rendet kell teremtenie Komjáti Andrásnak.

NB I, 1. forduló:

DEBRECEN-VASAS 5-2 (3-0)
Debrecen, Oláh Gábor utcai Stadion. Vezette: Andó-Szabó (Albert, Medovarszki)

Debrecen: Novakovics - Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut - Kulcsár T., Bódi, Varga J., Szakály (Nagy Z., 82.) - Rezes (Ferenczi, 67.), Coulibaly (Zahovaiko, 72.).
Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Verpecz, Ramos, Máté, Ferenczi, Szilágyi, Nagy Z., Zahovaiko.

Vasas: Janjusevic - Makadji, Mileusnic, Gáspár, Kulcsár D. - Jokics (Bakos, 46.), Bárányos, Kovács G., Katona - Belicky, Homma (Simic, 46., Arsic, 62.).
Vezetőedző: Komjáti András. Cserepad: Halasi, Simic, Ferkó, Arsic, Bakos, Plényi, Mundi.

Gólszerző: Kulcsár Tamás (4.), Coulibaly (20., 47., 55.), Szakály (33. - tizenegyesből), illetve Simic (48.), Kulcsár Dávid (51.)
Sárga lap: Kulcsár Dávid (64.), Piros lap: Mileusnic (31.)

Gyorsan megszerezte a vezetést a bajnoki címre törő Debrecen: a 4. percben Kulcsár Tamás lefutotta Gáspárt, meghúzta mellette a labdát, és hét méterről, jobbal kilőtte a hosszú alsót (1-0). A gól után tovább nyomott a hazai alakulat, a míg a Vasas "nem sok vizet zavart". Negyedórával később duplázott a Loki: Rezes passzolt balról Coulibalyhoz, akihez a menteni igyekvő Gáspárról pattant a labda, a francia támadó 10 méterről, laposan célzott a bal alsó sarokba (2-0).

A 25. percben majdnem ott volt a harmadik is: Szakály a keresztben mozgó Rezeshez passzolt, aki rosszul találta el a labdát. A Homma-Belicky duó teljesen súlytalan volt a vendégeknél, a 28. percben avatkozott először Novakovics játékba, egy beadásnál kellett résen lennie.

A 31. percben már-már kilátástalan helyzetbe sodorta magát a Vasas: Rezes kapott ajándékba egy labdát a védőktől a kapu előtt, Mileusnic próbálta szerelni, piros lapot és büntetőt érően sikerült neki. A visszajátszásból viszont kiderült, hogy a szerb védő egyértelműen a labdát találta el először, erősen véleményes az eset. A tizenegyest a Czitkovics Péter távozásával csapatkapitánnyá előlépett Szakály könnyedén értékesítette, Novakovics a másik irányba vetődött (3-0).

A 35. percben Janjusevicnek kellett nagy bravúrt bemutatnia, Rezes lövésénél. Az első félidőt megúszta újabb kapott gól nélkül a Vasas, de szinte teljes kilátástalanságban vonulhatott az öltözőbe Komjáti András együttese.

A DVSC 5-2-re legyőzte a Vasast a bajnoki nyitányon

A második felvonásban jött az újabb hidegzuhany a vendégeknek: Coulibaly szerezte meg a tizenhatos vonalánál a labdát Gáspártól, túlzottan nem is kellett megharcolnia érte, az ajándéklabdát pedig 18 méterről átemelte a kapus felett (4-0).

Középkezdés után szépített a Vasas, a DVSC futballistái még az ünnepléssel voltak elfoglalva, közben a jobb oldalon üresen álló Simic helyezett a hosszú sarokba (4-1). Feléledni látszott a piros-kék csapat, három perccel később Kulcsár Dávid 16 méterről tüzelt a jobb alsóba (4-2).

Kondás Elemér:
"Jól kezdtük a mérkőzést, gyorsan gólt tudtunk szerezni, és három gólos előnyben vonultunk szünetre.  A második félidőt is remekül indítottuk, utána a játékosok elkezdtek könnyelműsködni, rúgattunk az ellenféllel két gólt, lazábban álltunk a játékhoz. Aztán szerencsére ismét gólt szereztünk, nagyon szép megoldásaink voltak az egész mérkőzésen. Legyen ilyen kellemes gondom továbbra is az kezdőcsapat összeállításánál!"

Nos, Coulibaly gyorsan lehűtötte az angyalföldi kedélyeket, ezúttal a jobb szélen megiramodó Kulcsár szolgálta ki a csatárt, aki nem hibázott ziccerben (5-2).

Simicet alig 17 perc játék után le kellett cserélni sérülés miatt, igaz, a horvát légiós egy góllal hozzátette a magáét a vérszegény angyalföldiek teljesítményéhez.

A hajrában Kondás Elemér a biztos győzelem tudatában két újoncot is bevetett, az "új Dzsudzsáknak" tartott saját nevelésű Ferenczi János, és az egyik nyári igazolás, az észt Zahovaiko is debütált. A végére kissé leeresztettek a hajdúságiak, tehették, de azért Ferenczi megmutatta, miért hasonlítják a legdrágább magyar labdarúgóhoz, példaképéhez hasonló bombát eresztett meg balról, kevéssel szállt el a kapu felett próbálkozása.

5-2-re nyert a DVSC, közönségszórakoztató játékkal, és a mérkőzés képe alapján kijelenthető, hogy ha így folytatja a menetelést Kondás Elemér együttese, akkor jó eséllyel pályázik az OTP Liga serlegére. A mezőny legjobbjának Kulcsár Tamást választották, aki góllal debütált, a 2011-2012-es bajnokság első találatát szerezte.

Komjáti Andrásnak rendet kell tennie a fejekben, a Vasas védelme rendkívül sebezhető volt, nagy hibákat vétettek, és elöl sem voltak meggyőzőek a piros-kékek.