Vizes vb

Élőben közvetít a a Magyar Televízió és a Magyar Rádió a világbajnokságról

  • MTI
megosztom

Napi többórás élő közvetítést ad a Magyar Televízió és a Magyar Rádió az idei vizes világbajnokságról. Az úszók, vízilabdázók, műugrók, szinkronúszók versenyeit, döntőit az m1, az m2, a Kossuth és Petőfi Rádió, valamint a regionális rádióadók is közvetítik, az érdeklődők a küzdelmeket online is nyomon követhetik a www.telesport.hu oldalon.

Amint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közleményéből kiderül, a Magyar Televízió két sportriportert küld Sanghajba: Deák Horváth Péter az úszószámokat, Mezei Dániel a vízilabda-tornát kommentálja, itthonról Szőke Viktória a műugrást, a szinkronúszást pedig Mérei Andrea közvetíti. A Magyar Rádió két riportere Novotny Zoltán és Kalapos Mihály lesz.   

Az MTV szombaton a 3 méteres női szinkronműugrás döntőjével kezdi a kéthetes közvetítéssorozatot. A női és férfi vízilabda-selejtezőket, valamint a szinkronúszó, műugró és hosszútávúszó versenyeket az m2-n élőben láthatják a nézők, illetve az m1 adja a női vízilabda-válogatott Egyesült Államok és Hollandia, a férfiak Kazahsztán és Spanyolország elleni meccseit. A magyar érdekeltségű pólómérkőzéseket a Kossuth Rádió és a regionális adók is élőben közvetítik.    

Az úszó-vb július 24-étől 31-éig tart. Az m2 minden hajnalban élőben kapcsolja Sanghajt, a magyar idő szerint 3 órakor kezdődő futamokat 150-210 percben közvetíti, az eredményekről a reggeli Sporthírek részletesen beszámol. A délutáni versenyeket az m1 és a Petőfi Rádió is élőben adja mindennap 12:10-től, a Kossuth Rádió pedig 15:15-től negyedórás összefoglalóban mutatja be a nap eseményeit.

megosztom