Győri ETO

A legjobbak vagyunk az országban - Vincze Ottó

Az ETO utánpótláscsapatainak felkészüléséről és a tehetségkutatás helyzetéről számolt be Liszkai Dezső, a klub utánpótlás-igazgatója és Vincze Ottó tehetségkutató menedzser.

Vincze Ottó szerint az ETO rendelkezik a legjobb utánpótlással

Új filozófiája van a Győrnek, ezért több új edző is érkezett, akiknek fő céljuk az új „ETO-stílus" kialakítása lesz.

„A nyári pihenőt követően az utánpótlás felkészülése is megkezdődött – kezdte Liszkai Dezső, a zöld-fehérek utánpótlás-igazgatója a Kisalföld hasábjain. – Egyedi filozófiánk és céljaink vannak, egy újfajta struktúra alapján fogunk dolgozni. Szeretnénk kialakítani egy stílust, ami csak az ETO-ra lesz jellemző. Támaszkodnia kell a hagyományokra, Győrre, ezért a Vaskakas útja nevet kapta. Célunk, hogy nemzetközi szinten is teljesíteni tudó játékosokat oktassunk, éppen ezért nem csak képezni, nevelni is akarjuk őket. A sajátos stílus a játékunkban, a képzésünkben és a futballistáink viselkedésében is megmutatkozik majd. Rengeteg próbajátékosunk van, biztos vagyok benne, hogy sokan maradnak majd közülük. Indítottunk egy újfajta elitképzést, amit Preszeller Tamás vezet. Új edzőink is vannak Bordás Csaba, Szabó Attila és Csató Sándor személyében."

Vincze Ottó nem szerénykedett, szerinte a legjobb utánpótlással rendelkeznek az országban.

„Az elsődleges célunk, hogy a régiónkból kutassuk fel a tehetséges gyerekeket, de természetesen az ország bármely pontjáról jöhetnek és jönnek is hozzánk futballisták. Szeretnénk főleg tíz és tizenöt év közötti fiatalembereket találni, ezért a régiónkat öt-hat kisebb területre osztjuk fel. Reményeink szerint így egyszerűbb lesz kutatni és több talentum kerül elő. A programunk többlépcsős, jelenleg az általános iskolai bajnokságok visszaállítása az egyik célunk. A feladatom egy információs és megfigyelőhálózat kialakítása volt. Olyan szakembereket keresünk, akik minden energiájukkal az ETO-t szolgálják. Regionálisan és országosan is jó a lefedettségünk. Bátran mondhatom, hogy az országban a legjobbak vagyunk, a labdarúgás mellett emberi értékeket is közvetítünk és fontos szempont nálunk a hitelesség" – nyilatkozta Vincze Ottó, a klub tehetségkutató menedzsere.