Sorsolás

A Ferencváros litván vagy svéd ellenféllel találkozhat, a KTE Oroszországba utazhat

Elkészült a labdarúgó Európa Liga harmadik körének párosítása, a KTE idegenben, az FTC és a Paks hazai pályán kezdene riválisa ellen.

A Ferencvárosnak vannak a legjobb esélyei a továbbjutásra

Pénteken újra sorsoltak a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezőjében. A Sturm Graztól az első mérkőzésen 2-0-s vereséget szenvedő Videoton a grúz Zestafoni vagy a moldáv Dacia Chisinau csapatát kapná, amennyiben hátrányát ledolgozva továbbjutna osztrák ellenfelén. A két lehetséges ellenfél közül minden bizonnyal a grúz lesz a továbbjutó, mivel 3-0-ra nyerte az első mérkőzést a moldávok ellen hazai pályán.

Az Európa Liga-sorsolást az UEFA olasz főtitkára, Gianni Infantino vezette. A Kecskemét az első, a Fradi a második, a Paks pedig a hatodik csoportba kapott besorolást. A sorsolás szerint amennyiben továbbjut a Ferencváros a norvég Aalesundson, akkor a Suduva (litván)–Elfsborg (svéd) győztesével mérkőzik meg hazai pályán. A párharc itt még nyitott, az első mérkőzésen 1-1-es döntetlen született a litván csapat otthonában.

A KTE–Aktobe párharc továbbjutója az orosz Alanyija Vlagyikavkaz otthonában kezd, míg a Paksra továbbjutása esetén a skót Hearts vár Székesfehérváron.