Nyilatkozat

Szurkolunk a Videotonnak és a többi csapatunknak is - Kassai Viktor

A Magyar Televízió Ma Reggel című műsorának vendége volt Kassai Viktor. Az elsőszámú magyar labdarúgó-játékvezető elmondta, hogy az összes magyar csapatért szorít, hogy a nemzetközi kupák főtábláira kerüljenek, és a hétvégén kezdődő bajnokságtól is sokat vár.

Kassai a magyar klubcsapatok nemzetközi szereplése kapcsán sajnálatát fejezte ki, amiért a bajnok Videoton vereséggel kezdte a szereplését a BL-selejtezőben, de azért bízik a jövő heti második mérkőzésben és az Európa Ligában érdekelt együtteseinkben.

"Természetesen nem jó hír, hogy kikapott a Videoton, hiszen a magyar labdarúgásnak, az egész közegnek szüksége lenne a sikerekre. De lesz még egy visszavágó, és csütörtök este három csapatunk is pályára lép az Európa Liga selejtezőjében, úgyhogy még van miben bíznunk. Jó lenne, ha a Bajnokok Ligája főtábláján lenne magyar csapat, mi akkor is megkapnánk a magunk mérkőzéseit. Így volt ez akkor is, amikor a Debrecen bejutott. Tehát mi is mindig azt kívánjuk a mindenkori magyar bajnoknak, hogy bejusson a főtáblára" - mondta a játékvezető.

Kassai Viktor a labdarúgó-világbajnokságon Dél-Afrikában 2010 júniusában

Hétvégén kezdődik az OTP Bank Liga őszi szezonja, amitől sokat vár a legutóbbi BL-döntőt vezető bíró.

"Kaposváron kezdem a bajnoki szezont, ahová a Ferencváros látogat a hétvégén. Pikáns mérkőzés, de jellemző, hogy ránk a rangadókat szokták bízni a magyar bajnokságban. Ami a színvonalat illeti, fejlődésről beszélhetünk, de ez nem robbanásszerű. Emiatt szisztematikus munka kell, és az elmúlt években elindult valami. Bízzunk abban, hogy kiélezett lesz a most kezdődő bajnokság, a nézők is szurkolni járnak majd a pályára, és élvezetes mérkőzéseket láthatnak!"

Végül Kassai Viktor kitért a nemzetköz és a magyar játékvezetés helyzetére is, és mindkettő jövőjével kapcsolatban bizakodó.

"Massimo Busacca lesz augusztustól a FIFA-bírók vezetője. Vele jó barátságban vagyunk, de ettől még kiváltságaink nem lesznek. Egy 42 éves szakemberről beszélünk, aki lendületet adhat a nemzetközi játékvezetésnek. De itthon is szerencsések vagyunk, hiszen vannak tehetségeink. Nemsokára indul Kolumbiába, az U20-as világbajnokságra Vad István és csapata, a nála is fiatalabbak pedig az Európa Ligában mutathatják meg magukat. Bognár Tamásnak és Fábián Mihálynak is lesz dolga a csütörtöki selejtezőkön."