Newcastle

Nem engedik be az USA-ba a Szarkák fenegyerekét - videó

  • MTI
megosztom

Joey Barton kénytelen kihagyni a Newcastle United labdarúgócsapatának egyesült államokbeli felkészülési túráját, mivel a helyi hatóságok - büntetett előélete miatt - megtagadták tőle a beutazási engedélyt.

A 28 éves játékos 2008-ban 74 napot börtönben töltött, mert részegen bántalmazott egy tinédzsert.

Barton Twitter-oldalán azt írta: "Azt mondták, ha öt évig nem követek el semmit, akkor beengednek. Három már letelt, kettő még hátravan..."

A volt válogatott középpályásnak nem a 2008-as volt az egyetlen botránya: 2007-ben, edzés közben megverte akkori csapattársát, a francia Osumane Dabót, aki kórházi kezelésre szorult, 2005-ben pedig - még a Manchester City játékosaként - hazaküldték a thaiföldi túráról, mert összeverekedett egy bárban egy Everton-drukkerrel. Ezen kívül a City 2004-es karácsonyi buliján égő szivarral fenyegette meg csapattársát, Jamie Tandyt, sőt egyes lapértesülések szerint el is nyomta azt Tandy arcán.

A Newcastle United vasárnap repül az Egyesült Államokba, ahol három mérkőzést játszik. Barton addig a tartalékcsapat edzéseit látogatja.

Ízelítő Barton tevékenységéből - benne Tandy sérülései, karaterúgás Etuhu ellen, verekedés az utcán és egy lecsúszott nadrág...

megosztom