Férfi kézilabda

Elkezdte a felkészülést az MKB Veszprém

Megkezdte a 2011/2012-es szezonra való felkészülését a magyar rekordbajnok MKB Veszprém. Mocsai Lajos csapatára kemény fizikai alapozás vár a következő napokban.

Elöl Marko Vujin, a háttérben Sulic és Alilovic A magyar bajnokság legeredményesebb együttese is nekilát a nyári felkészülésnek. A nem túl hosszú nyári pihenőt követően ma délután egy szezonnyitó értekezlet után rögtön a konditerembe vezényelte a játékosokat a szakmai stáb, és bizony a rekkenő hőségben megizzadtak az MKB játékosok.

Több régi-új arc is felbukkant a Veszprémi Arénában: az idei szezontól újra veszprémi mezben lép pályára Ilyés Ferenc és Schuch Timuzsin is. Előbbi tagja volt a 2008-ban KEK-győzelemig jutó gárdának, míg utóbbi a Veszprém ifi csapatai után immáron a felnőtt keretnek is a tagja lett.

Pozitívan fogadták a csapattársak a bakonyiak egyik legnagyobb nyári "fogását", a horvát válogatottal világbajnoki ezüstérmet szerző Mirko Alilovicot. Szintén a csapattal készül a horvát utánpótlás legnagyobb tehetségeként számon tartott Hud Vedran is, aki ugyan még nem írta alá szerződését az MKB-val, de az augusztusi orvosi kontroll után feltehetőleg ez is megtörténhet - számol be az mkbveszprem.eu.

Nem tudott a társaival edzeni a magyar válogatott Gulyás Péter: a két méter magas szélső sajkacsonttöréssel bajlódik, hétfőn műtét vár a veszprémi publikum egyik nagy kedvencére.

A holnapi naptól Mocsai Lajos és Csoknyai István napi két alkalommal vezényel edzést a csapatnak, amely augusztus 12-én Németországba utazik, hogy a rendkívül patinás Schlecker Kupán vegyen részt.

Az MKB Veszprém játékoskerete
2011/2012
Kapusok: Mirko Alilovic, Fazekas Nándor, Liszkai Szilveszter
Jobbszélső: Iváncsik Tamás, Gulyás Péter
Jobb átlövő: Marko Vujin, Laluska Balázs
Irányítók: Császár Gábor, Hud Vedran
BalátlövőK: Ilyés Ferenc, Mirsad Terzic, Carlos Perez
Bal szélsők: Iváncsik Gergő, David Korazija
Beállósok: Renato Sulic, Schuch Timuzsin, Uros Vilovszki