Forma-1

Megnőtt az érdeklődés a Hungaroring iránt

A kétszeres spanyol világbajnok Silverstone-ban aratott sikere felkeltette a Ferrari szurkolók érdeklődését a magyar futam iránt. A szervezők tájékoztatása szerint az olasz istálló szurkolói pótolhatják a Kubica távolmaradása miatt hiányzó lengyel fanatikusokat.

A Hungaroring idei térkép
Úgy tűnik, jót tett a 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíj jegyeladási adatainak, hogy a Ferrari pilótája, Fernando Alonso nyerni tudott Silverstone-ban. A maranellóiak remeklésének hála, feltámadt a július 31-én rendezendő verseny iránti érdeklődés. Jó hír a magyar szurkolóknak, hogy a Hungaroring Forma 1 Klub Egyesületen keresztül kedvezményes jegyekhez juthatnak.

Amikor tavaly bevételi rekordot döntött a magyar Forma 1-es verseny a szervezők abban bíztak, hogy a válságos időszakot maguk mögött hagyva most már minden futamon ki lehet majd tenni a megtelt táblát. Nos, az idei szezonban ugyan megvan még erre az esély, ám egy sajnálatos sérülés miatt jelenleg kevesebb jegyet adtak el elővételben a szervezők, mint 2010 hasonló időszakában.

Nagy érvágást jelent, hogy Robert Kubica súlyos sérülést szenvedett az év elején, így körülbelül 16-20 ezer lengyel szurkoló marad távol a magyar futamtól. Ugyanakkor van még remény, hisz a Ferrari legutóbbi sikere újraélesztette a szurkolók azon reményeit, hogy a maranellóiak Fernando Alonso vezetésével ismét beleszólhatnak a világbajnoki küzdelembe. Az olasz csapat szurkolói máris sokkal aktívabbak a jegyek rendelésében, mint például Silverstone előtt” – jelentette ki Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki ezek után természetesen a kétszeres világbajnok minél jobb szerepléséért szurkol a 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíjat megelőző német futamon.
A magyar szurkolók számára – immár szokás szerint – lehetőség van arra, hogy kedvezményes áron jussanak hozzá a háromnapos bérletükhöz. Ehhez nem kell mást tenniük, mint névvel regisztrálni a Hungaroring Forma 1 Klub Egyesület honlapján.

Az egyesületen keresztül igényelt felnőtt álló bérlet tízezer forintba, míg 14 éves korig az ide szóló gyerekbérlet 2.500 Ft-ba kerül, a pénztáraknál tapasztalható 99,- és 50,- eurós árakkal szemben. A célegyenes elején elhelyezkedő Klub tribünre szóló kedvezményes háromnapos ülőjegy felnőtteknek 33.000 Ft, 14 éves kor alatt 12.500 Ft, míg a Silver 4 Tribünre a felnőttek az akció nélkül 270, a gyermekek 135 euróért válthatnak belépőt. Ráadásul mind a normál, mind a klubos jegyeknél elfogadunk fizetőeszközként üdülési csekket, illetve Sodexo Hajrá utalványt és Edenred Sport utalványt” – árulta el Frank Tamás alelnök.

A bronz lelátót lebontjákNyilvánosságra került néhány, a 2012-es versenyre elkészülő, a lelátókat érintő módosítás is. A 10-es és 11-es kanyarnál lévő Bronz lelátót (a képen) még az idei verseny előtt lebontják, és a szerkezetéből, valamint a felújított és kicserélt üléseiből építik fel a 2012-es futamra a Super Gold és a Gold 4 lelátó közötti területen azt az ún. Gold 5 lelátót, amelynek egy külön erre a célra kialakított részéről a sportágat szerető mozgássérült szurkolók is minden igényt kielégítően tekinthetik meg a versenyt. A mostani Bronz lelátók helyén pedig állóhelyeket alakítanak ki a nézők számára.