Nemzetközi foci

Még mindig megérdemelném a Real szerződését - Beckham

David Beckham rendkívül izgatott a vasárnapi Los Angeles Galaxy-Real Madrid mérkőzés miatt. Az angol középpályás várja a találkozást korábbi csapattársaival és barátaival, de azt is bizonyítani szeretné, hogy még mindig a legjobb futballisták közé tartozik.

Óriási érdeklődés övezi Amerikában a Real Madrid vendégjátékát

Az Egyesült Államokban edzőtáborozó Real Madrid vasárnap a Los Angeles Galaxy ellen lép pályára. A királyiakat 2003 és 2007 között erősítő, majd a spanyol fővárosból Los Angelesbe igazoló David Beckham már nagyon várja a volt klubja elleni barátságos találkozót.

"Csodálatos éveket töltöttem Madridban, sok barátom van ott. Először fogok a Real Madrid ellen játszani, mióta elhagytam a csapatot. Az ember nagyon izgatott ilyenkor, hiszen a világ legjobb játékosai közül jó néhányan ott futballoznak. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink is várják a mérkőzést. Minden játékos álma egy ilyen meccs" - nyilatkozta az angol labdarúgás egyik legismertebb alakja a Real és a Galaxy közös sajtótájékoztatóján. Örömét a viszontlátáson kívül minden bizonnyal negyedik gyermekének, egyben első kislányának születése is fokozza.

A középpályás burkoltan arra is célzott, hogy nem kell még őt leírni. "Egy Manchester United-Real Madrid klubváltáshoz elengedhetetlen, hogy bizonyítsd, te vagy az egyik legjobb. Most is meg szeretném mutatni, hogy még mindig megérdemelném a Real Madrid szerződését."

A két csapat harmadszor mérkőzik meg az elmúlt éveket tekintve: 2005-ben a Beckham, Zidane, Roberto Carlos, Ronaldo fémjelezte Real 2-0-ra győzött a Home Depot Centerben, míg tavaly augusztusban a Rose Bowlban revánsot vett a Galaxy, 89 ezer rajongó előtt 2-0-ra legyőzte a spanyolokat, a sérült Becks nélkül.

"Ez csodálatos, hogy a Galaxy ellen játszhatunk. Nagyszerű erőpróba lesz a szezon előtt, és egy remek csapat lesz az ellenfelünk" - dicsérte az amerikaiakat a Real legnagyobb csillaga, Cristiano Ronaldo.

"Természetesen nincs semmi tétje egy ilyen mérkőzésnek, de ettől függetlenül mindenki nyerni akar. A csapatom még messze van a csúcsformájától hiszem nemrég kezdtük el a felkészülést, de tartani fogom az ígéretem, vagyis minden játékos pályára fog lépni" - nyilatkozta José Mourinho, a Real vezetőedzője, aki a szezon előtti forma ellenére egy "remek show-t" vár a találkozótól.