Vízilabda

Győzelemmel köszönt el Perth-től a női válogatott

  • MTI
megosztom

Tizenegy góllal verte Ausztrália juniorválogatottját a magyar női vízilabda-válogatott, amely Perth-ben edzőtáborozással összekötött barátságos meccsekkel készült egészen keddig a sanghaji vizes világbajnokság hétvégi nyitányára.

Az ausztrál pólószövetség honlapjának beszámolója szerint a magyarok végig uralták a meccset, s már a félidőben 8-4-re vezettek. Merész András alakulatából a legeredményesebbnek a 4 gólig jutott Keszthelyi Rita, illetve az egyformán háromszor eredményes Szücs Gabriella és Drávucz Rita bizonyult.

A perth-i alkalmi tornán előzőleg a magyar csapat három vb-résztvevővel is megmérkőzött: előbb az új-zélandiakat verte 14-3-ra, majd a görögöket győzte le 14-13-ra, míg a harmadik mérkőzésén 14-9-re kikapott az ausztrálok legjobbjaitól.    

A sanghaji világbajnokságon a magyar női válogatott az A betűjelű négyesben Kazahsztán legjobbjai ellen mutatkozik be budapesti idő szerint vasárnap hajnalban, majd kedden az Egyesült Államok, a csütörtöki csoportzárón pedig Hollandia csapata következik.

Eredmény:
Magyarország-Ausztrál juniorválogatott 17-6

megosztom