Tour de France

Contador megbékélt a bukást okozó kisfiúval

  • VNA

Az ide Tour de France első szakaszán egy 13 éves kisfiú okozott bukást a mezőnyben, Alberto Contador megbocsátott az őt komoly hátrányba hozó felelőtlen nézőnek.

A francia sportnapilap, a L’Equipe szervezésében találkozott egymással a Tour de France szünnapján Alberto Contador, és az a 13 esztendős kisfiú, aki az idei francia körverseny első szakaszán komoly bukást okozott. A Theo névre hallgató fiú elbambulva álldogált háttal a kerekeseknek, egy óvatlan mozdulattal pedig összeütközött Maxim Iglinskivel, aki később elesett, a mezőny nagy részének - közte a háromszoros Tour-győztes Contadornak is - meg kellett állnia, ami a hajrában több mint egy perces időveszteséget eredményezett.

„Ez volt az első alkalom, hogy egy kerékpáros versenyen voltam. Nem is igazán követem a sportágat, inkább a rugby érdekel, amelyet magam is játszom Les Herbiersben. Édesapám és a nagybácsim a nagy rajongók, de természetesen Contadorról azért már hallottam előtte is” - nyilatkozta Theo a hétfői „békítés” folyamán. „Az a fontos, hogy aki a nézők között van, az folyamatosan a mezőnyt nézze, és ne másféle forduljon a figyelme, hiszen nagyon gyorsak vagyunk” - nyilatkozta az eset tanulságait bölcsen levonva Contador, aki egy héttel a baleset után már nem az ott összeszedett hátrányára, hanem sokkal inkább a hátralévő kemény hegyi etapokra koncentrál.