Átigazolás

A Juventusnál remélik, hogy Rossi velük tart Amerikába

Az olasz Juventus a jövő hét közepén "haknizni" megy az Egyesült Állomokba, de a torinói klubnál remélik, hogy a túrára már velük tart a Villareal csatára, Giuseppe Rossi is.

Rossit vajon sikerül megszerezni a Juvének?
A Juventus több európai élklubhoz hasonlóan a nyári előszezonban az öreg kontinensen kívül vállal szerepléseket. Az ilyen túráknak a felkészülés és gyakorlás mellett a klub népszerűsítése lehet a célja.

A "zebramezesek" július 19-én utaznak el a tengerentúlra, ahol három barátságos találkozót is vívnak: július 23-án a portugál Sporting Lisszabonnal, július 26-án a mexikói Club Américával, majd a túra zárásaként a szintén mexikói Chivas Guadalajarával mérkőznek meg.

A Seria A rekordbajnoka a nyáron alaposan meg kívánja erősíteni a játékosállományát, mely részben már meg is történt, hiszen Andrea Pirlo, Marco Motta, Simone Pepe, Fabio Quagliarella, Alessandro Matri, Stephan Lichtsteiner is nyári szerzemény.

A klub általános igazgatója, Guiseppe Marotta azonban továbbra is gőzerővel dolgozik egy világklasszis támadó leigazolásán. Az egyik kiszemelt az Atlético Madrid argentin gólvágója, Sergio "Kun" Agüero, aki azonban a jelek szerint "nagy falatnak" bizonyul a Juventus számára, hiszen közel egy hónapja próbálják megszerezni őt a madridiaktól - egyelőre sikertelenül.

Az argentin alternatívájaként a spanyol Villareal olasz válogatott csatárát, Giuseppe Rossit nézte ki magának az olasz alakulat. Rossiért a hírek szerint a spanyolok 30 millió eurót kérnek, amit Marottáék hajlandóak is lennének kifizetni, igaz a csatárt a Barcelona is meg szeretné szerezni. Agüeróhoz hasonlóan Rossi ügye is "kínosan" hosszúra nyúlik, de a Juventusnál remélik, hogy az ügylet még az amerikai utazás előtt lezárulhat, és a válogatott támadó már a torinóiakkal tart a felkészülési túrára.