Átigazolás

Afellayt és Militót vinné a Lazio

Az átigazolási piacon már eddig is igen aktív Lazio úgy tűnik, tovább erősítené keretét, a klub elnöke most Ibrahim Afellayt és Gabriel Militot nézte ki magának.

Afellay maradna, kérdés, hogy marad-e

Olasz sajtóértesülések szerint Claudio Lotito, a Lazio elnöke nem "lakott még jól"  a nyári szerzeményekkel és most az FC Barcelonából kívánja megerősíteni a római csapatot.

A prezident egyik kiszemeltje, a holland válogatott Ibrahim Afellay. Dzsudzsák Balázs egykori csapattársa a télen érkezett a PSV csapatától a katalán fővárosba, ahol azonban nem tudta beverekedni magát a kezdő tizenegybe. Afellay a közelmúltban kijelentette: maradni kíván a csapatnál, és a jövőben meghatározó játékos szeretne lenni a gránátvörös-kékeknél. Ugyan 2014-ig érvényes szerződése van a katalánokkal, de a 25 éves szélső helyzetét csak rontja, hogy a Barcelona bejelentette a chilei Alexis Sanchéz leigazolását. Ráadásul a játékos téli átigazolásakor, többen úgy vélték, a Barcelona csak üzleti megfontolásból szerződtette a hollandot, akiért csupán 3 millió eurót kellett fizetni, holott a piaci értéke ennél jóval magasabb.

A Lazio másik "célpontja" a jelenleg az argentin nemzeti csapattal a Copa Américán szereplő Gabriel Milito. A 30 éves középhátvéd a Barcában nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, amit elvártak volna tőle, ráadásul sokat bajlódott sérüléssel is. Milito szerződése 2012-ig érvényes, kétséges, hogy hosszabbítanának vele, de a játékos majd csak a Copa América után dönt a jövőjéről.

A Lazio az idei átigazolási szezonban már megszerezte a német válogatott gólrekorderét, Miroslav Klosét a Bayern Münchentől, valamint az egykori francia válogatott Djibril Cissét a görög Panathinaikosztól.