Profi boksz

Vitalij Klicsko is meg akarja verni Haye-t, mert az csúnyákat mondott

Vitalij Klicsko elmondása szerint személyes sértésnek vette David Haye viselkedését és nyilatkozatait, amiket a másik Klicsko-testvér, Vlagyimir elleni mérkőzése kapcsán tett. Ezért az idősebbik ukrán óriás is megütközne a brit bokszolóval, hogy revansot vegyen.

Vlagyimir Klicsko július elején, Hamburgban győzte le David Haye-t, és megszerezte a WBA nehézsúlyú világbajnoki övét, így már minden jelentős szervezet világbajnoki trófeája az ő vagy bátyja, Vitalij birtokában van. A brit álma tehát, hogy ő legyen a következő vitathatatlan bajnok, és minden övet egy kézben egyesítsen, szertefoszlani látszik, noha ő azért tenne még egy próbát, és visszavágóra hívta ki Vlagyimirt.

A fiatalabb fivérnek ehhez ugyan nincs kedve, de Vitalij elmondása szerint szívesen összecsapna Haye-jel. Méghozzá azért, mert az angol megsértette őt és öccsét.

Vitalij és Vlagyimir Klicsko egy moszkvai sajtótájékoztatón, miután Vlagyimir legyőzte David Haye-t, és ezzel a két fivér minden jelentő boksszervezet nehézsúlyú világbajnoki övét megszerezte 2011 júliusában

"Eredetileg azért akartam megküzdeni vele, mert az övé volt a WBA öve. Most azonban már másról van szó. Személyessé vált a dolog" - nyilatkozta a 39 éves Klicskó Londonban, ahol egy az ő és öccse karrierjéről szóló filmet reklámozott. "Egyetlen ok miatt akarok ellene bokszolni: megsértett a nyilatkozataival. Nem tiszteli az ellenfeleit, már a mérkőzések előtt kifogásokat keres, és különösen a testvérem elleni mérkőzése előtt viselkedett szemtelenül. Ha megküzdünk, egyetlen célom lesz. A padlóra akarom küldeni. Oda, ahová való. Akkor föléhajolnék, és megkérdezném: »Mit fogsz most nyilatkozni? Milyen kifogások vannak még a tarsolyodban?«"

A jelek szerint Vitalij Klicskót különösen bosszantja, hogy Haye a Vlagyimir elleni mérkőzés után az állítólag sérült lábujjára fogta a vereséget. Bármilyen elszántnak is tűnik azonban az ukrán, azért első dolog az üzlet! Előbb a Sky televízióval akar konzultálni arról, hogy látnak-e fantáziát a találkozóban, és csak azután keresné meg Haye menedzsmentjét. Addig is szeptember 10-én Tomasz Adamek ellen próbálja megvédeni WBC-övét.

Ami öccsét illeti, azt mondta, idén még ringbe lép, az ellenfele pedig valószínűleg a szűk két hét múlva rendezendő Tyson Fury-Dereck Chisora találkozó győztese lesz.