DVSC-TEVA

Kondás Ferenczit dicsérte, de még nincs meg a Vasas elleni kezdőcsapata

Az új igazolások a bajnoki rajton még valószínűleg nem játszanak, mert kondicionálisan vannak lemaradásaik, de másnap edzőmeccsen bizonyíthatnak.

Kondás Elemér még nem számíthat az új igazolásokra - Fotó: haon.hu

Hétvégén két felkészülési mérkőzést is játszott a DVSC-TEVA, a Zlatibor ellen 1-1-es, a Kassa ellen 2-2-es döntetlent játszottak Kondás Elemér fiai.
 
- Ez a két mérkőzés az utolsó lehetőség volt mindenki számára, hogy bekerüljön a pénteki kezdőcsapatba – magyarázta Kondás Elemér vezetőedző a dvsc.hu-nak. - Mindkét találkozón láttam jó teljesítményeket, de persze még vannak kérdőjelek, meglátjuk, hogy alakul ki a Vasas elleni keret. Az új igazolások pénteken még valószínűleg nem játszanak, mert kondicionálisan vannak lemaradásaik, de a bajnoki másnapján edzőmérkőzés lesz, amelyen szerepet kapnak, mint ahogy azok a labdarúgók is, akik a Vasas ellen nem lépnek pályára.
 
A szakember szerint mindkét találkozó elérte a célját, külön kiemelte Ferenczi János teljesítményét.
 
- Az első mérkőzésen nagy hőségben játszott mind a két csapat – mesélte Kondás. - Úgy gondolom, a srácok megfelelő futómennyiséget produkáltak, jóval több helyzetet alakítottak ki, mint a Zlatibor, amely csapat kevés lehetőségéből egyet értékesített. A szünetben az ellenfél egy egész sort cserélt. Minden elismerésem a srácoké, hogy végigbírták ebben a melegben, a végén akár nyerhettünk is volna, ha kicsit jobban koncentrálunk. A Kassa ellen az új igazolások is pályára léptek, látszott is a játékon egy kicsit az összeszokatlanság. Az újak kondicionálisan gyengébb állapotban vannak, ebből adódott, hogy változatos mérkőzés kerekedett. Amikor a cserék bejöttek, kicsit megélénkült a játék, jóval több lehetőségünk volt, akár ezt a meccset is megnyerhettük volna, ha a végén nem bambulunk el, de a lepattanó labdából ki tudott egyenlíteni az ellenfelünk. Ezen a találkozón volt olyan játékos, akivel nem voltam elégedett, ugyanakkor kiemelném Ferenczi János teljesítményét, mindkét mérkőzésen csereként állt be, és hozzátett a játékhoz. Összességében a két edzőmeccs elérte a célját, ami az volt, hogy kilencvenperces mérkőzésterhelést kapjanak a játékosok.