Karrier

Az "éhező" Werder védője szívesen menne a Premier League-be

A nagyon rossz anyagi helyzetben lévő Werder Bremen jelenleg csak abban bízhat, hogy el tudja adni néhány jó játékosát, és úgy tűnik, vannak is érdeklődők. Per Mertesackert például az Arsenal egyik célpontjaként emlegetik, és a védőnek nem lenne ellenére Angilába igazolni.

"Van még egy évem a szerződésemből a Werdernél, úgyhogy nem akarok semmiről elhamarkodottan nyilatkozni. De hosszabb távon gondolkozva vonzónak tűnik a Premier League-ben játszani" - nyilatkozta Mertesacker, akinek klubjánál épp igazolási stop van érvényben pénzszűke miatt.

A jelenlegi játékosok szerződését sem tudják a jelenlegi feltételekkel meghosszabbítani, emiatt Tim Wiese el is kívánkozik a Weser partjáról. A kapus és a hátvéd megállapodása is lejár a következő idény végén, úgyhogy ha klubjuk valamicske hasznot is akar húzni a távozásukból, akkor talán még most kellene eladni őket. Úgy tűnik, ez egyiküknek sincs ellenére.

"A Bundesliga rengeteget fejlődött az elmúlt években, de Anglia és Spanyolország még mindig előttünk járnak. Ezekben az országokban vannak a legnagyobb klubok. Nem mondom, hogy a hosszabbítás ellenemre lenne, de nagyon vonzó a külföldi szereplés. Egy új országban emberként és játékosként is csak fejlődhetnék" - elmélkedett kicsit Mertesacker.