Női labdarúgó-vb

A németek lemaradtak az olimpiáról is

  • VNA

Hatalmas csalódás érte a német női labdarúgókat. A negyeddöntőbeli kiesés nem csak a címvédés esélyét vette el Silvia Neid csapatától, de az olimpiai szereplést is.

Szombaton és vasárnap a negyeddöntőket rendezték a Németországban zajló női labdarágó világbajnokságon. A címvédő német válogatott számára hatalmas csalódást okozott a Japánok elleni hosszabbításos vereség (0-1), ezzel ugyanis Silvia Neid együttese nem csak a hazai közönség előtt megvívható világbajnoki döntőről, de a londoni olimpiáról is lemaradt. A 2012-es olimpia női labdarúgó tornájára ugyanis a két legjobb európai együttes szerezhetett kvalifikációt a vb-n, ami a németeknek nem sikerült. Szombaton a franciák büntetőkkel győzték le a – rendezőként amúgy is olimpiai résztvevő - angolokat a negyeddöntőben, ráadásul vasárnap a svéd válogatott 3-1-re legyőzte Ausztráliát, így az elődöntőbe két európai csapat jutott el.

Ez most azt jelenti, hogy van másfél évünk arra, hogy felkészüljünk a 2013-as Európa-bajnokságra. Nem lehet más a célunk, mint hogy az EB-n a legjobbak között legyünk. Az olimpiai távolmaradás szerintem nem befolyásolja a sportág fejlesztését” – nyilatkozta a csapat szövetségi kapitánya, Silvia Neid, aki 2008-ban Pekingben bronzéremig vezette a Nationalelfet, most pedig a korai hazai kiesés ellenére is posztján maradhat. A világbajnokság elődöntőiben szerdán Franciaország – Egyesült Államok, valamint Japán – Svédország mérkőzéseket rendeznek.