Brit Nagydíj

Közelebb vagyunk, mint valaha - Alonso

Mint ismeretes, a Ferrari pilótája a harmadik rajtkockát szerezte meg a tegnapi kvalifikáción, lemaradása ráadásul alig volt több 0,1 másodpercnél a győztes Mark Webberhez képest. Alonso úgy véli, a javulást a gárda fejlesztési csomagja hozta el, nem pedig a forró befújásos diffúzorok betiltása.

Alonso és a Ferrari Silverstoneban nagyon közel van a Red Bullhoz

"Kanadában már voltam második az időmérőn, ez a harmadik kocka mégis sokkal nagyobb elégedettséggel tölt el, hiszen alig egy tizedmásodpercre voltam csak a pole pozíciótól, ez pedig igen szokatlan az év eddigi részét tekintve" - kezdte mondandóját a spanyol.  "Kicsit bevallom, meg is lepődtem, hiszen a pénteki napon nem sok iránymutatást kaptunk a fejlesztéseinkről, nem tudhattuk pontosan mennyit is léptünk velük előre. Szombaton azonban már látszott, jókora mennyiségű leszorítőerőt nyertünk, ez pedig itt Silverstone-ban kulcsfontosságú a jó eredmény eléréséhez. Igazán boldogak persze csak akkor lehetünk, ha a versenyen is megmutatjuk a jó formánkat, pontokat szerzünk, dobogóra állunk. Egyelőre még nem értünk el semmit, pusztán jó helyzetből várhatjuk a vasárnapi rajtot" - maradt higgadt a korábban a Renault-val két világbajnoki címet is begyűjtő Alonso.

Az előző futamon már nagyon versenyképes tudott lenni a Ferrari, Alonso az egész verseny során nagyot harcolt Mark Webberrel, s végül meg is tudta szerezni a második helyet az ausztrál pilóta előtt. A spanyol tehát most abban reménykedik, hogy nem csak a kvalifikációs -, hanem versenytempóban is sikerült előrelépnie a maranellói istállónak, s ki tudja, akár még a győzelem sem lesz távol tőlük a sportág szentélyének számító Silverstone-ban.