Brit Nagydíj

Kobajasi igazi topcsapatokról álmodik

Mint ismeretes, a japán pilóta a szezon első hét versenyén kivétel nélkül pontszerző helyen zárt, s bár az Ausztrál Nagydíjról autója szabálytalansága miatt kizárták, a teljesítménye előtt az egész szakma kalapot emelt.

A számára balul sikerült silverstone-i versenyt követően több újságíró is a jövőjére vonatkozó kérdést tett fel a japán reménységnek, amire ő sokat sejtetően csak annyit felelt: "Korai még a jövő évi Sauberes szerződésemről beszélni"

Ez azért különösen érdekes, mert néhány nappal ezelőtt a mindig jól értesült svájci Blick magazin kész tényként közölte, hogy a megállapodás megszületett, s már csak a szignó hiányzik Kobajasi 2012-es szerződéséről Hinwillben.

Belső értesülések szerint a 24 éves japán szívesen maradna a Saubernél, de hozzá is egyre több pletyka jut el növekvő népszerűségéről a paddockban: nemrégiben például a BBC szakkomentátora, a korábbi F1-es menő, Martin Brundle egyenesen világklasszis pilótaként aposztrofálta.

"A Sauber a lehető legjobb csapat, ahol egy fiatal pilóta megkezdheti az F1-es karrierét. Privát csapat családias légkörrel, és ha valami nem megy rendben, a csapatfőnök Peter Sauber személyesen beszél a lelkedre, és segít neked a fejlődésben" - nyilatkozta korábban az ex-Toyota pilóta.

"Nagyszerű itt tapasztalatot szerezni, de korai még a jövőről beszélni. Kilenc verseny van hátra, még bármi megtörténhet. Tény, a McLaren és a Red Bull igazi nagy csapatok, de nem hinném, hogy akad náluk hely a számomra."