Evezős Vk

Hatodik a Simon,Juhász duó Luzernben

  • MTI
Címkék:
megosztom

A kormányos nélküli kettesek között versenyző Simon Béla, Juhász Adrián duó a hatodik helyen végzett a szám vasárnapi A döntőjében az evezősök idei utolsó Világkupa-viadalán, Luzernben.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a magyar kettős - amely a május végi, müncheni Vk-regattán negyedikként zárt - a finálé elején még az ötödik helyen haladt, féltávnál azonban visszaesett az utolsó pozícióba, és a hajrában sem tudott javítani. Az élen az új-zélandiak zártak a britek és a kanadaiak hajója előtt. Ott Zsuzsanna, a hazai szövetség főtitkára az MTI érdeklődésére azt mondta: nagyon elégedettek az egység teljesítményével, amely bizakodásra ad okot az augusztus végén kezdődő, szlovéniai olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt.

A többi magyar egység már szombaton befejezte szereplését a svájci viadalon: a könnyűsúlyú egypárban érdekelt Markgruber Balázs 12., a Szabó Katalin, Gyimes Krisztina normálsúlyú kétpár 17., a férfiak hasonló számában versenyzett Elekes Szilveszter, Hermann Róbert kettős 18., a Varga Tamás, Galambos Péter könnyűsúlyú kétpár és Csepregi Gábor (könnyűsúlyú egypár) egyformán 19., míg a Hajdú Zsuzsanna, Alliquander Anna páros (könnyűsúlyú kétpár) 21. lett.

Evezős Világkupa
Luzern, Svájc
Férfi kormányos kettes:
1. Eric Murray, Hamish Bond (új-zélandi) 6:21.76 p
2. Pete Reed, Andrew Triggs Hodge (brit) 6:28.16
3. Dave Calder, Scott Frandsen (kanadai) 6:29.47
…6. Simon Béla, Juhász Adrián 6:44.41
megosztom