Karrier

Schembri nem a pénz, hanem a színvonal miatt váltott

A máltai támadó nagyon jól érezte magát a Ferencvárosnál, de mindenképpen erősebb bajnokságban szeretett volna játszani.

Ahogy arról beszámoltunk, André Schembrinek lejárt a szerződése a Ferencvárossal, amit ő nem kívánt meghosszabbítani, és a görög Olympiakosz Voloszhoz írt alá. A támadó a timesofmalta.com-nak elmondta, több helyről is keresték, de nem akart tovább várni a klubváltással.

"Örülök, hogy a Voloszhoz igazoltam.Tudom, sok máltai szurkoló csalódott, mert nem az olasz bajnokságban folyatom. Nem láttam erre igazi esélyt, nem kaptam konkrét ajánlatot, és nem akartam kockáztatni. Azt hiszem, Görögország ideális hely ahhoz, hogy tovább fejlődjek, karrierem jelen szakaszában nem a pénzt motivál. Négy éve még a máltai bajnokságban játszottam, most pedig a görög első osztályba igazoltam, ami hatalmas kihívás lesz számomra.  Nagyon jól éreztem magam a Ferencvárosnál, a klub szurkolói egyenesen fantasztikusak. Szerettek volna megtartani, de egy színvonalasabb bajnokságban akartam folytatni. Köszönöm a ferencvárosi elnöknek, edzőknek, játékosoknak és a szurkolóknak az ott töltött időszakot” - mondta a 25 éves csatár.