Copa América

Fred mentette meg Brazíliát a Paraguay elleni vereségtől - videó

Hiába birtokolta sokkal többet a brazil válogatott, mint Paraguay a Copa América B csoportjának második körös mérkőzésén, a játékuk továbbra is akadozott, és csak szerencsével mentettek pontot a helyzeteivel remekül élő ellenfél ellen.

Valdez fut vissza a térfelére, miután gólt lőtt a Brazília-Paraguay mérkőzésen a Copa Américán 2011 júliusában

A B csoportban szinte semmi nem történt az első fordulóban, hiszen mindkét találkozó 0-0-val ért véget, így a braziloknak és a paraguayiaknak is volt honnan javulniuk a második körre. A második percben úgy tűnt, a fejlődés utbbó csapatnál mutatkozhat meg előbb, hiszen Santa Cruz Barrios labdájával léphetett ki, de nem találta el a kaput ziccerből.

A folytatásban szépen lassan átvette az irányítást Brazília, de helyzeteket nem tudott kialakítani a Selecao. Lassúak és körülményesek voltak, és kimondottan érdekes volt látni, hogy a világ mindenkori legjobbjának tartott csapat hosszú felívelésekkel próbál ellenfele védelme mögé kerülni. Vajon Paraguay jó védekezése miatt próbálkoztak csak ezzel, vagy ez volt Mano Menezes taktikai elképzelése...?

Az első lehetőségüket mindenesetre egy lapos indításból alakították ki, de Pato nem tudta elhúzni a labdát Villar mellett, aki hárította a ziccert. Eléggé unalmas játék folyt a következő időszakban, amit végül nagy nehezen megtört egy brazil gól. Ramires harcolt meg a labdáért a középpályán, Ganso elé tette, aki Jadsonhoz passzolt, ő pedig kilőtte a jobb alsó sarkot. (1-0)

Ezzel érdemben véget is ért az első félidő, és a második sem hozott sok változást a játékban. Brazil fölény volt a labdabirtoklásban, de a helyzetek elmaradtak. Nem úgy a másik oldalon, ahol az 55. percben Estigarribia bent el a bal szélen, a középre gurított labdájára pedig egyedül Santa Cruz érkezett jó ütemben, és elpasszolta a tehetetlen Julio Cesar mellett. (1-1)

A kapott gól sem ébresztette fel a brazilokat, legalábbis a 67. percben Dani Alves könnyedén hagyta, hogy Riveros elvegye tőle a játékszert a tizenhatoson belül, majd a középpályás Santa Cruzhoz passzolt, aki továbbtette a labdát az érkező - és az első góljukat még az oldavonal mellől néző - Valdez elé, az ő lövésébe pedig belevetődött ugyan Lúcio, de utána a mellkasáról a kapuba pattant a labda. (1-2)

Paraguay ettől kezdve tudatosan engedte át a területet, de a kontráikban továbbra is nagyobb volt a gólveszély, mint bármelyik brazil támadásban. Aztán mégis be tudták gyötörni az egyenlítést jelentő találatot utóbbiak. Egészen pontosan a sokra taksált, de ezen a mérkőzésen nagyon gyengén játszó Neymar helyére beállt Fred a tizenhatoson kapott labdát, és fordulásból teketória nélkül a jobb alsóba lőtt. (2-2)

Copa América

Brazília-Paraguay 2-2 (1-0)
gólszerző: Jadson (39.), Fred (90.), illetve Santa Cruz (55.), Valdez (67.) 

Copa América
B csoport
LM GY D V GK P
1. Venezuela 2 1 1 0 1-0 4
2. Brazília 2 0 2 0 2-2 2
3. Paraguay 2 0 2 0 2-2 2
4. Ecuador 2 0 1 1 0-1 1