Karrier

Fabio Cannavaro bejelentette visszavonulását

Az olasz válogatottal 2006-ban világbajnoki címet nyerő hátvéd térde az orvosok véleménye szerint már nem alkalmas a játékra.

Fabio Cannavaro nem folytathatja  a játékot - Fotó: AFP

Az Olaszországban és az Egyesült Arab Emírségekben elvégzett orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy a védő térde már nem teszi lehetővé, hogy kitöltse az al-Ahlinál 2012 nyaráig szóló szerződését.

„Nagyon szomorú vagyok. A futball jelentett mindent az életemben. Nem egyszerű a helyzet, mindenki mondta, hogy egyszer eljön ez a pillanat, de szembenézni vele már egy másik dolog. Azért jöttem vissza Dubajba, hogy folytassam az edzéseket, de az orvosi vizsgálat után kiderült, ezt nem tehetem meg. Ennek ellenére úgy tervezem, hogy további három évig igazgatóként a klubnál maradok” – mondta Cannavaro.

Fabio Cannavaro 1992-től 1995-ig a Napoliban játszott, majd következett a Parma, az Internazionale, a Juventus, a Real Madrid, majd ismét a Juventus 2010-ig. Tavaly írt alá két évre az al-Ahlihoz, miután a Torinóban nem hosszabbítottak vele szerződést.

2006-ban vb-t nyert az olasz válogatottal, és abban az évben az Aranylabdát is megkapta. 136 fellépésével olasz válogatottsági rekorder lett.