Női kosárlabda

A Sopron a címvédő Salamancával került egy csoportba az Euroligában

  • MTI

A magyar bajnok UNIQA Euroleasing Sopron a címvédő Salamancával került egy csoportba a női kosárlabda Euroliga 2010/2011-es szezonjának szombati sorsolásán.

Az európai szövetség honlapja szerint Székely Norbert tanítványai a B jelű csoportban a Vajda Annát is foglalkoztató spanyol csapat mellett találkoznak még Rátgéber László korábbi együttesével, a legutóbbi alapszakaszt megnyerő török Fenerbahcéval is.

"A három csoportot tekintve a legkiegyenlítettebb a mienk. A Fenerbahce és a Salamanca kiemelkedik, míg a többi együttes nagy harcot fog vívni a csoport harmadik helyéért." - nyilatkozott a klub honlapján a vezetőedző.

Az újonc SEAT-SZESE Győr együttese az A jelű nyolcasba kapott besorolást a müncheni sorsoláson, itt a legutóbbi négyes döntőben is szerepelt spanyol Valencia - Honti Kata klubja - és az orosz Jekatyerinburg számít a két favoritnak.

"Nagyon kemény csoportba kerültünk, azt hiszem, tudunk profitálni ezekből a mérkőzésekből. Várhatóan világklasszisok sora érkezik Győrbe ellenfélként." - értékelt röviden Fűzy András, a győriek társadalmi elnöke az egyesület internetes oldalán.

A csoportküzdelmek október 12-én kezdődnek, az utolsó játéknapra pedig február 1-én kerül sor.
Az Euroliga lebonyolítási rendszere az új szezonra némileg megváltozik, s az eddigi évekkel ellentétben nem négyes, hanem nyolcas döntőt rendeznek majd. A finálét március 28. és április 1. között bonyolítják le meg.

Női kosárlabda Euroliga
Csoportbeosztás
A csoport B csoport C csoport
SEAT-SZESE GYŐR UNIQA EUROLEASING SOPRON Taranto (olasz)
Valencia (spanyol) Fenerbahce SK (török) Rivas Ecopolis (spanyol)
Galatasaray (török) Avenida Salamanca (spanyol) Szpartak Moszkva (orosz)
UMMC Jekatyerinburg (orosz) Schio (olasz) Wisla Kraków (lengyel)
Bourges Basket (francia) Nagyezsda Orenburg (orosz) Kosice (szlovák)
USK Praha (cseh) CCC Polkowice (lengyel) Brno (cseh)
Lotos Gdynia (lengyel) Tarbes (francia) Gospic (horvát)
VICI Aistes (litván)   BLMA (francia)