Golf

Kafelnyikov golfozóként menne az olimpiára

  • VNA
megosztom

A Sydneyben teniszben olimpiai bajnoki címet szerző Jevgenyij Kafelnyikov Rio de Janeiróban golfozóként szeretne szerepelni.

Más ütő, hasonló célok. Így is össze lehetne foglalni az oroszok egykori kitűnő teniszezőjének, Jevgenyij Kafelnyikovnak jövőbeni céljait. A Sydneyben, 2000-ben olimpiai bajnoki címet szerző orosz ugyanis a frissen az olimpiai programba kerülő golfban szeretné kiharcolni az olimpiai szereplés lehetőségét.

„Még öt év van addig. Ez elegendőnek tűnik ahhoz, hogy magas szintre jussak ebben a sportban” – nyilatkozta a 37 esztendős Kafenyikov, aki öt héten keresztül a világranglista élén is állt. Az erős alapvonal ütései miatt „Kalasnyikov” becenévvel is illetett orosz sportoló számára hatalmas önbizalmat adhat, hogy a közelmúltban megnyerte az orosz golfbajnokságot. „Ezt követően döntöttem el, hogy megpróbálok golfozóként kijutni az olimpiára” – nyilatkozta a kétszeres Grand Slam győztes (1996-Roland Garros, 1999-Ausztrál Open) egykori teniszező, aki tudja, hogy nem lesz könnyű dolga. „Minden nap legalább négy órát kell edzenem ahhoz, hogy sikeres lehessek. Profi munkára és felkészülésre van szükségem, de érzek magamban erőt és szándékot arra, hogy valóra váltsam álmaimat” – tette hozzá magabiztosan a saját esélyeit reálisan látó Kafelnyikov.

megosztom