Vitorlázás

A Matjhényi, Domokos kettős egyet visszább csúszott, második helyezett

  • MTI
megosztom

A második helyen áll nyolc futam zárultával a címvédő Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős az olaszországi vitorlázó Repülőhollandi-világbajnokságon.

A verseny honlapja alapján a hétszeres vb-győztes magyaroknak a pénteki első futam nem jött össze, csak a 18. helyen zártak, a másodikon viszont megint az élcsoportban értek célba, mégpedig harmadikként.

Jelen állás szerint a 18., illetve a szerdai negyedik helyük nem számít bele az összesítésbe, míg az éllovas Enno Kramer, Ard Geelkerken holland kettős egy nyolcadik és egy kilencedik helyezéstől "szabadulhat meg". A két egység azonos ponttal várhatja a folytatást, mögöttük a Jörgen Bojsen-Möller, Jacob Bojsen-Möller dán duó következik, öttel lemaradva.

A szerdán véget ért selejtezős szakaszt - hat futam alapján - Majthényiék zárták az élen. Csütörtökön szélcsend miatt nem volt verseny.

További három magyar páros is a jobbakat felvonultató Arany-csoportban érdekelt: Kardos Antal és Polgár Csaba a 24., Gáborjáni Gábor és Argay Béla az 50., Süli András és Papp Dávid pedig az 58. helyen áll. A vb-n 130 hajó indult.

megosztom