Férfi kézilabda

A Ciudad mostantól Atlético de Madrid néven szerepel

A pénzügyi nehézségekkel küzdő Ciudad Real férfi kézilabdacsapat nevet és otthont is kénytelen váltani. A jövőben Atlético Madrid néven szereplő együttes, értelemszerűen a spanyol fővárosba költözik.

Ez van - mondhatná Dushebajev

A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes együttesnél komoly anyagi nehézségek támadtak a legutóbbi szezon folyamán, és ugyan egy tőkeerős befektető érkezésével a helyzet normalizálódhatott volna, végül komoly átalakuláson kellett, hogy átessen a Ciudad Real.

A gazdasági nehézségekkel küszködő klub név- valamint otthonváltoztatáson is átesett. A csapat Ciudad Real helyett a következő idényben Madridban játssza majd a hazai mérkőzéseit. Jelenlegi csarnokukban (Quijote Arena)  az utóbbi hat esztendőben csupán egyetlen egy vereséget szenvedtek el Talant Dusebajev tanítványai, ebből látható mennyire komoly érvágás ez a klub számára.

Megváltozik a csapat neve is. A következő szezonban már Atlético de Madrid néven szerepelnek majd a ciudadiak - vagyis megöröklik az egyik legsikeresebb spanyol kézilabdaklub nevét. Az Atlético 17-szeres spanyol bajnok, a 80-as, 90-es években olyan sztárok kézilabdáztak itt, mint Veselin Vujovic, Lorenzo Rico,  a csapat jelenlegi csapatkapitánya, Javier Hombrados vagy az MKB Veszprémtől nemrég távozó Dejan Perics.