Átigazolás

Wes Brown elhagyja Manchestert, O'Shea és Gibson is követheti

A Manchester Unitedben nevelkedett Wes Brown 15 évi szolgálat után igazol el a Vörös Ördögöktől a Sunderlandhez. Alex Ferguson szerint a csapat az egyik ikonját veszítette el, akit akár még a héten követhet két másik védő, a szintén a Unitedben debütált ír John O'Shea, illetve Darron Gibson

Wes Brown négy évre írt alá a korábbi United-kapitány, Steve Bruce vezette Fekete Macskákhoz. A játékos 1996-ban mutatkozott be a Manchester United felnőtt együttesében, és azóta 361 mérkőzésen lépett pályára. Érdekes, hogy mostanra akár a klub egyik ikonja is lehetne, és voltak is olyan szezonjai, amikor jó úton haladt efelé, de végül megrekedt egy szinten. Szinte mindig kiegészítő ember maradt a nála stabilabban teljesítő társak, például Ferdinand vagy Vidics mellett-mögött.

Wes Brown fogja a Sunderland mezét, amely csapathoz 2011 júliusában igazolt a Manchester Unitedtől.

Ennek ellenére Ferguson szerint a klub egyik legnagyobb alakja búcsúzik.

"Wes a klub legsikeresebb időszakának egyik legnagyobb kincse volt. A saját ificsapatunkból került ki, és az évek során bebizonyította, hogy született védő, generáiója egyik legjobbja. A nálunk töltött idő alatt a szurkolók egyik kedvence lett, köszönhetően a megalkuvást nem simerő hozzáállásának és a megnyerő személyiségének. Mindig nehéz az ilyen hűséges embereket elengedni. De az élet megy tovább, Wes pedig sokat hozzá tud majd tenni a Sunderland játékához, és örülök, hogy Steve Bruce értő kezeibe adhatom át" - mondta a skót lovag.

Brownhoz hasonló karriert futott be a Manchester Unitednél az ír John O'Shea is - aki szintén a csapatban debütált, és csak két kölcsönben töltött időszak erejéig hagyta el az Old Traffordot -, és a jelek szerint hasonló dolgokra számíthatna a 23 esztendős Darron Gibson is, Steve Bruce értük is ajánlatot tett.

A hírek szerint O'Shea-nek már csak az orvosi vizsgálatokon kell átmennie, Gibsonnal azonban még van miről megegyezniük a Sunderland vezetőinek, mivel a játékos nehezen akart engedni fizetési igényeiből.