Copa América

Rendbehozzák a River stadionját a döntőig

  • MTI

Az eredetileg tervezett helyszínen, a Buenos Aires-i Monumental Stadionban rendezik július 24-én a labdarúgó Copa America döntőjét.

Szerdán még arról szóltak a hírek, hogy komoly gondban vannak a szervezők, mert a finálé helyszínéül kijelölt aréna jelenleg nem alkalmas egy ilyen szintű mérkőzés lebonyolítására. A River Plate csapatának otthonát a klub drukkerei tették tönkre másfél hete, amikor az együttes - története során először - kiesett az élvonalból.

A szervezőbizottság (COL) azután hozta meg véglegesnek tekinthető döntését, hogy a dél-amerikai sportági szövetség képviselőivel együtt részletes helyszíni felmérést végzett el.

"Éppen csak el tudjuk végezni a szükséges munkálatokat, de elkészülünk mindennel" - jelentette ki José Luis Meiszner, a COL elnöke.

Az érintett klubnak többek között mintegy négyezer széket, néhány betört üveget kell kicserélnie, emellett pedig a megrongálódott mellékhelyiségeket is rendbe kell tennie.

Jose Luis Meiszner korábban azt közölte, hogy a pálya talaja fel van túrva, a beléptető kapuk használhatatlanok, és a sajtóhelyek sincsenek megfelelő állapotban.