Európa Liga előzetes

Paksi gólzápor várható Fehérváron - és nálunk élőben!

Története második nemzetközi mérkőzésére és egyben második, ilyen találkozón szerzett győzelmére készül a Paks. Az Atomváros csapata Székesfehérváron, a Videoton stadionjában mérkőzik meg az andorrai UE Santa Colomával, hogy az 1-0-s idegenbeli győzelem után bebiztosítsa továbbjutását. A találkozót szöveges formában élőben közvetítjük a hathárom.hu-n.

A Paks labdarúgócsapatának gólöröme

Az első találkozón a papírformának megfelelően paksi győzelem született, talán csak a különbség miatt lehetünk elégedetlenek. Csak Vayer Gábor tudott eredményes lenni Kis Károly együttesében, így van még miért izgulni a tolnai szurkolóknak, hiszen egy gólt akár a szél is befújhat a kapuba az ellenfél javára. A csapat vezetőedzője pontosan látta a hibákat Andorrában, ennek megfelelően értékelte azt a találkozót, és tekintett előre a csütörtök esti mérkőzésre.

"Minden kezdet nehéz, ez is az volt. Magunknak tettük nehézzé, hiszen 1-0 után több nagy gólhelyzetet is kihagytunk az első félidőben. Érvényesült a fölény, amire - ha nem is mondtuk ki - számítottunk" - mondta Kis Károly a paksi fc.hu-nak. "Mivel nem rúgtuk be a helyzeteket, a második félidőben egy-két hiba után felhoztuk az ellenfelet, nem játszottunk jól. De azért a győzelmünket nem tudták veszélyeztetni, előrevágott vagy épp lecsorgó labdákból voltak lehetőségeik. A második mérkőzésre sokkal jobban fel tudunk készülni, hiszen láttuk az ellenfelet. Biztos vagyok abban, hogy aki ellátogat Fehérvárra, az egy rohamozó Paksot fog látni. Magabiztosan szeretnénk nyerni, és a kilátogató nézőket is ki szeretnénk szolgálni. Igyekszünk jó játékkal kirukkolni, és ezzel maradandó örömet szerezni a szurkolóknak."

Az odavágó egyetlen gólját szerző Vayer Gábor is optimistán nyilatkozott csapata honlapjának az elvárásairól: "Így, hogy láttuk az ellenfelünket, biztos vagyok benne, hogy továbbjutunk. Ez az előny bőven elegendő, mert jobb csapat vagyunk. Idegenben nyerni tudtunk, gólt nem kaptunk, azaz a fő elvárásoknak megfeleltünk."

Kis Károly várhatóan ugyanazt a kezdőcsapatot küldi pályára a Sóstói Stadionban, mint amit Andorrában. Így tehát a Csernyánszki - Heffler, Éger, Fiola, Csehi - Bartha, Sifter, Sipeki, Vayer - Böde, Magasföldi összeállítású együttesre számíthatunk.

No meg a résztvevők várakozásai szerint önfeledt, szép sok gólt hozó játékra, amiről szöveges formában élőben számolunk be nektek itt, a hathárom.hu-n.

Európa Liga
selejtező, 1. forduló, visszavágók
Ulisses-Ferencváros 16:00
Az első mérkőzésen 3-0-ra nyert a Ferencváros.
Paks-Santa Coloma 20:00
Az első mérkőzésen 1-0-ra nyert a Paks.