Európa Liga előzetes

Nem szépségre, továbbjutásra tör a Fradi Jerevánban

A Ferencváros csütörtökön magyar idő szerint délután négy órakor lép pályára az örmény Ulisses ellen idegenben a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének visszavágóján. Prukner László csapata fárasztó utazással jutott el Jerevánba, az ellenfél otthonába, ami hatással lehet a játékukra, de a szakember szerint nem is a szép játék lesz a cél a második találkozón, hanem a továbbjutás biztosítása.

Egy héttel ezelőtt közel hat év után léphetett újra pályára nemzetközi mérkőzésen az FTC labdarúgócsapata, és az Albert Stadion közönségét rögtön egy háromgólos győzelemmel örvendeztették meg Rósa Dénesék. Ezzel a pályán is bizonyították, amiben előzetesen is bíztak, bíztunk, hogy ők az Ulisses elleni párharc esélyesei.

A Ferencváros és az örmény Ulisses játékosai küzdenek a két csapat Európa Liga-selejtezőjének első mérkőzésén az Albert Stadionban 2011 júliusában

Ennek ellenére még nem ért véget a selejtező első fordulója, és idegenben is helyt kell állni ahhoz, hogy meglegyen a továbbjutás. Tisztában van ezzel Prukner László vezetőedző is, akinek nem célja, hogy együttese elkápráztassa az örmény közönséget, csak a következő körbe szeretne jutni.

"Az időeltolódás miatt is biztos, hogy furcsa lesz, nekünk most nem kell szépen játszani, nekünk tovább kell jutni. A taktika is egy picit más lesz, és lehet, hogy az összeállításban is változtatunk, még nem alakult ki bennem pontosan a kép. Bizonyos szempontból veszélyes az eredmény, mert a háromgólos előny birtokában előfordulhat, hogy néhányan könnyelműen veszik a játékot Jerevánban, s nagy bajba kerülhetünk, ha például az elején emiatt kapunk egy gólt" - mondta a szakvezető az ftc.hu-nak, illetve az MTI-nek az előtt, hogy a Fradi útra kelt volna Örményországba.

Az utazás egyébként repülővel, Prágán keresztül történt, és mintegy kilenc órát vett igénybe, azaz biztosan megterhelte valamelyest a játékosokat, akiknek bő másfél nap állt, áll a rendelkezésére az akklimatizálódáshoz. A keretben tizenkilenc játékos kapott helyet, a sérült Lisztes Krisztián és Tóth Bence itthon maradtak.

A Ferencváros labdarúgócsapatának játékosai egy épület előtt Jerevánban, ahol az Ulisses ellen lépnek pályára az Európa Liga selejtezőjében 2011 júliusában

A csütörtöki reggeli után a csapat városnézésre indult - az ftc.hu fényképes tájékoztatása szerint igen impozás képet nyújtó - Jerevánban, majd délután egy kis pihenő következik, mielőtt magyar idő szerint 16 órakor elkezdődne az Ulisses elleni visszavágó.

Európa Liga
selejtező, 1. forduló, visszavágók
Ulisses-Ferencváros 16:00
Az első mérkőzésen 3-0-ra nyert a Ferencváros.  
Paks-Santa Coloma 20:00
Az első mérkőzésen 1-0-ra nyert a Paks.  

 

 

 

 

 

 

A Paks fehérvári mérkőzéséről élő szöveges tudósítással jelentkezünk.