Baleset

Leomlott a lelátó a Twente stadionjában - 1 halott, 13 sebesült

  • VNA

Leomlott a Twente labdarúgó csapatának stadionjában a lelátó egy része, a baleset következtében egy ember az életet veszítette.

Két oszlop anyagának elvetemedése miatt leomlott a Twente labdarúgó stadionjában egy lelátórész. Az első hírek alapján egy ember a lehulló betonelemek miatt életét veszítette, további tizenhármat (köztük két súlyos sérültet) pedig kórházba kellett szállítani. A tavalyi bajnok Twente idén második lett a bajnokságban, éppen Dzsudzsák Balázs volt csapatát, a PSV Eindhovent előzték meg a hajrában. Az 1998-ban átadott stadionjukat most szerették volna 30.000 néző befogadására alkalmasnak bővíteni. A csapat nem volt jelen a stadionban a katasztrófa idején, jelenleg éppen Hollandia dél-nyugati részén edzőtáboroznak, de a klubelnök Jan van Halst a katasztrófa hírére a stadionba ment.

Leomlott a Twente stadionjának tetőszerkezete

Az eset után az első riasztás 12.03-kor érkezett a mentőkhöz, az első mentőautó pedig hat perccel később már a helyszínen volt. A tűzoltóság kutyákkal és hőkamerákkal keresi a romok alatt rekedt további áldozatokat. „Szörnyű dolog történt, de jelenleg nem tudjuk megmondani, hogy pontosan mi volt a gond. Amint lesz további információnk és konkrétum, akkor mindent megosztunk a külvilággal” - jelentette be Enschede város polgármestere.