Tour de France

Eltiltották a Sörensen bukását okozó motorost - videó

  • VNA

A szerdai Tour szakasz egyik látványos esetét Nicki Sörensen bukása jelentette. A vétkes motoros idén már nem dolgozhat többet a francia körversenyen.

A Tour de France szerdai ötödik szakaszán látványos, ám a Saxo Bank csapata szempontjából annál kellemetlenebb bukás történt. A dán Nicki Sörensen ugyanis beleakadt egy, a mezőny mellett szabálytalanul haladó motorosban. A címvédő Alberto Conatdor egyik segítőjének számító kerekes komoly sérüléseket szenvedett a lenti videóban is látható bukás során, de végül befejezte az etapot. A Sörensen biciklijét még 200 méteren keresztül vonszoló motorost a szervezőbizottság a Tour végéig eltiltotta.

„Négy motor volt, amelyik előre szeretett volna menni. Contador azonban még a mezőny hátsó részében tekert, és az egyik motoros, hogy felvételeket készítsen róla, lelassított, amit nem tehetett volna meg. Ekkor Jean-Francois Pescheux, a versenyigazgató ránk szólt rádión keresztül, hogy mindenki maradjon hátra. Én lehúzódtam jobbra, és végig egyenes vonalban haladtam. Pár perccel később már csak a furcsa hangot hallottam” - emlékezett vissza a történtekre a motoros, aki a Getty Images egyik fotóriporterét szállította.