Nyilatkozat

Jól érzem magam, de vannak nyelvi nehézségeim - Dzsudzsák

  • MTI
megosztom

Négy edzés és másfél nap tapasztalatai után Dzsudzsák Balázs azt mondta, hogy nagyon jól érzi magát új labdarúgócsapatában, az ausztriai Bad Waltersdorfban edzőtáborozó orosz Anzsi Mahacskalában.

Dzsudzsáknak lesik a kívánságait"Annak ellenére jól érzem magam és jó hangulatban telnek a tréningek, hogy akadnak nyelvi nehézségeim, mert a keret jó része nem beszél angolul, én pedig még csak most kezdtem el ismerkedni az orosz nyelvvel" - mondta a magyar válogatott balszélsője az együttes edzőtáborában tartott szerdai sajtótájékoztatón.

A 24 éves játékos szerint szakmailag jó úton halad a bajnokságban negyedik helyen álló Anzsi, hogy hosszú távon élcsapattá váljon. Hozzátette, sokat mond az egyesület nagyra vágyó terveiről, hogy egyáltalán versenyben van az európai sztárklubok - a spanyol Real Madrid és Barcelona, valamint az angol Chelsea és Manchester City - által csábított brazil Neymarért.

"Látszik, hogy nem pár forintért igazoltak le, napi 24 órában lesik a kívánságaimat. A kényeztetés pedig kinek nem esik jól?" - válaszolt Dzsudzsák arra a kérdésre, hogy mennyire érzi, miszerint az Anzsi igazi húzóembernek szerződtette őt.

Társairól úgy vélekedett Dzsudzsák, hogy többségük nem egy labdavirtuóz, de fizikálisan nagyon erősek, ugyanakkor a középpályán lesznek technikás csapattársai, ők a napokban csatlakoznak a kerethez. Dzsudzsák elmondta, szerinte neki kevesebb szerepe lesz a védekezésben, főleg a támadásokra kell majd koncentrálnia.

Gadzsi Gadzsijev vezetőedző arról számolt be, hogy az Anzsi még három igazolást tervez a nyáron. Dzsudzsák júniusban a holland PSV Eindhoventől igazolt a dagesztáni klubhoz, amely az orosz bajnokságban 16 fordulót követően hét ponttal van lemaradva a listavezető CSZKA Moszkvától, hárommal a Huszti Szabolcsot foglalkoztató Zenittől és kettővel Dinamo Moszkvától.

 

megosztom