Bundesliga

Huntelaar marad a Schalkénál

A holland válogatott Klaas-Jan Huntelaar kizártnak tartja, hogy idén nyáron elhagyná a Schalkét valamelyik nagy európai klub kedvéért.

Huntelaar Raul csatártársa lesz jövőre is

A 27 éves csatárért állítólag élénken érdeklődik a Premier Leauge idei győztese, a Manchester United. Az igen sérülékeny támadó azonban nem kíván távozni Gelsenkirchenből, és minden erejével azon van, hogy egy sikeres szezont zárjon jelenlegi csapatával.

"Nincs rá okom, hogy távozzak, a Schalkében akarok játszani"- nyilatkozta a Bild.de német honlapnak Huntelaar. "Egy csatár mindig annyi gólt akar szerezni, amennyit csak lehet, de ami ennél is fontosabb, az a csapat sikeressége"- tette hozzá.

Ami a csapatot illeti, a Schalke ugyan megnyerte a Német Kupát, és a Bajnokok Ligájában is az elődöntőig menetelt, de a bajnokságban csupán a 14. helyet sikerült megszereznie a kékeknek.

Huntelaar 14 millió euró ellenében tavaly érkezett a Schalke 04 csapatához az olasz AC Milantól, ahol azóta 24 találkozón összesen nyolc gólt szerzett. Ha elkerülik a sérülések, a Bundesliga egyik leghatékonyabb párosát alkothatja majd a spanyol Raúllal.