Magaslabda

Előrébb tartunk, mint tavaly - Kemény Dénes

Kemény Dénes szövetségi kapitány a hatharom.hu rádióműsorában beszélt az elmúlt hetek tapasztalatairól,  a keretszűkítés okozta nehézségekről valamint a vb legfőbb esélyeseiről.

A magyar férfi vízilabda-válogatott a sanghaji világbajnokságra készülve előbb veretlenül megnyerte a Korfun rendezett tornát, majd rá egy hétre a margitszigeti Vodafone Kupát.

A magyar csapat az elmúlt hetekben olyan ellenfelekkel mérkőzött meg, melyek közvetlenül nem tartoznak a világ élvonalába, ugyanakkor tavaly ilyenkor rendre megizzadt ellenük válogatottunk.

"Ugyanilyen szintű középcsapatok ellen tavaly szenvedtünk, nem mindig vertük őket meg, most azért magabiztos győzelmeket arattunk, tehát ha saját magunkat nézzük, akkor előrébb tartunk mint tavaly - tudásban is és talán lelkesedésben is" - értékelte az elmúlt hetek teljesítményét a szövetségi kapitány.

A sanghaji világbajnokságra utazó keret szűkítésekor négy fiatal játékos esett "áldozatául" a 13-as létszámnak, amit a 2012-es olimpia távlatában sokan kritikusan fogadtak, de Kemény Dénes szerint nem kor alapján kell csapatot építeni.

"Minden olyan fiatal be fog kerülni az olimpiáig a keretbe, aki beverekszi oda magát. Ajándékba senki nem kerül be, a múltban sem volt ilyen. Amikor bekerült a keretbe Molnár Tamás vagy Vári Attila, akkor a teljesítményük miatt nem volt kérdés, hogy a válogatottban a helyük".

Ugyan a fiatalok a szövetségi kapitány szerint a mögöttük álló időszakban rengeteg tapasztalatot szereztek, jelen helyzetben mégis a lehető legerősebb csapattal kell nekivágni a vb-nek. "Nagyon boldog leszek, amikor egy fiatalt be tudok tenni a 13-as keretbe "- mondta a Magaslabda legutóbbi adásában a szövetségi kapitány.

Világbajnokságról lévén szó, természetesen a lehetséges esélyekről, esélyesekről is beszélt a háromszoros olimpiai bajnok tréner. A kapitány nem akart nagyon kockáztatni, így valamennyi nagyobb tudású csapatot egy kalap alá vett. "Az Egyesült Államok, Ausztrália, Olaszország, Spanyolország valamint a délszláv csapatok közül kerül majd ki a győztes"- mondta.

Arra a kérdésre, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett a világbajnokság után, Kemény Dénes csak annyit válaszolt: ha megnyernénk....

A teljes beszélgetést itt hallgathajátok meg: