Budapest Honvéd

A Jobbik feljelentést tett a Bozsik Stadion "odaajándékozása" miatt

  • MTI
megosztom

Feljelentést tesz a Jobbik ismeretlen tettesek ellen a rendőrségen kedden, mert szerintük a kispesti Bozsik Stadion magánosítása ügyében felvetődik a csalás, valamint a hűtlen és hanyag kezelés gyanúja.

Staudt Gábor, a párt budapesti elnöke sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte, ahogy a XIX. kerületi önkormányzat "ingyen odaajándékozta a több száz milliós létesítményt egy magáncégnek". A jobbikos politikus szerint az eset "tipikus példa az átláthatatlan, korrupciógyanús vagyonátruházásra, amelyben a kapó fél semmi komoly kötelezettséget nem vállal".

A budapesti pártelnök ismertette: a Kincstári Vagyonigazgatóság 2007. június 18-án a XIX. kerület tulajdonába adta a sportlétesítményt, az önkormányzat pedig november 26-án ingyen átadta a Magyar Futball Akadémia Kft.-nek. Hozzátette: ezt a szerződést 2010. március 30-án felbontották a felek, majd az önkormányzat ugyanezen a napon újrakötötte a szerződést a "kísértetiesen hasonló nevű" MFA Nonprofit Kft.-vel, amely alig egy hónappal azelőtt jött létre. Staudt Gábor azt mondta: mindkét társaság mögött a Hemingway-csoport áll.

A politikus szerint az adócsalás gyanúja is felvetődik az újrakötés kapcsán, mivel információi szerint az adóhatóságnál az állami vagyonként 92 millió forint nettó értéken nyilvántartott stadion az akkori értékbecslés alapján több száz milliós értéket mutatott, ami után be kellett volna fizetni az illetéket.   

A politikus jelezte, szeretnék, ha a vagyonátruházás semmis lenne, ez ügyben később a legfőbb ügyészhez fordulnak.

megosztom